3.4 C
Braşov
AcasăCititori(P) 7 sfaturi esențiale pentru construirea propriei case

(P) 7 sfaturi esențiale pentru construirea propriei case

Dacă alegeți să vă construiți propria casă, veți putea personaliza detaliile – de la aspect, dulapuri și pardoseli până la chiuvete, iluminat, hidrofor, culori de vopsea și clanțe! Chiar și locuințele care sunt construite în cartiere permit anumite personalizări în ceea ce privește culorile, opțiunile de pardoseală și anumite finisaje.

Deci, de ce nu ați alege să vă construiți propria casă? Pentru început, este nevoie de o medie de șapte luni pentru a construi o nouă construcție. Va trebui să fiți pregătiți să acoperiți costul închirierii, până când vă puteți muta în noua constucție. Pe de altă parte, majoritatea cumpărătorilor se pot muta în noua lor casă la câteva săptămâni după ce au făcut oferta inițială.

Dacă totuși v-ați decis să înfruntați dificultățile unei construcții noi, iată câteva dintre cele mai eficiente metode și idei pentru a vă construi propria casă ca proprietar:

1. Planificarea – cea mai semnificativă parte a procedurii de dezvoltare.

Asigurați-vă că planificați cu atenție subtilitățile casei dvs. De ce fel de construcție va fi vorba? Care vor fi designul și dimensiunea camerelor? De ce fel de utilități veți avea nevoie să vă asigurați? Aveți nevoie de un hidrofor? Ce fel de iluminat veți utiliza? Dacă va avea un cadru din oțel, cărămidă sau lemn și așa mai departe.

2. Buget – mai mult decât anticipați

Indiferent de suma care credeți că vă va costa probabil casa dvs. personalizată, va costa probabil mult mai mult. Există anumite lucruri care sunt excluse din oferta constructorului dvs., de exemplu, finisare și betonare, garduri și uși, hidrofor, terase și cutii poștale. Acestea sunt cunoscute sub numele de cheltuieli de completare și ar putea ajunge undeva în intervalul 15-25% din limita dvs. de cheltuieli.

În plus, va trebui să luați în considerare costurile terenului, care sunt cheltuielile legate de configurarea terenului dvs. pentru dezvoltare și, de asemenea, poate fi necesar să plătiți pentru autorizații.

3. Alegeți constructorul corect – aceasta este cea mai semnificativă alegere pe care o veți face

Indiferent de constructorul pe care îl alegeți, veți lucra cu ei timp de mai multe luni sau chiar ani. Este imperativ să luați decizia corectă, direct de la început, pentru a rezolva problemele de departe. Există câteva elemente pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când alegeți un dezvoltator sau constructor, inclusiv acreditări, referințe, istoricul și, evident, costul real!

4. Banii – asigurați-vă că aveți bugetul necesar

În momentul în care construiți o casă, veți avea nevoie de un avans de dezvoltare, pentru a sprijini procedura. Țineți cont de toate costurile proiectului, cum ar fi taxele consultanților, costurile statutare (cum ar fi pentru utilități), alte lucrări asociate proiectului dar excluse de la lucrări (de exemplu, unele reparații, împrejmuiri, amenajare a teritoriului etc.) și costuri pentru finalizarea proiectului, cum ar fi un hidrofor, geamuri și ferestre, mobila esentiala etc.

Alte tipuri de costuri suportate de proprietari, care nu se încadrează în costul de mai sus, includ costuri financiare și cazare de închiriere, dacă sunt necesare pe durata construcției. Aceste costuri sunt toate specifice proiectului și trebuie identificate și bugetate la începutul său.

5. Căutați modalități de a economisi

Construirea unei case va fi o procedură costisitoare. Puteți să economisiți bani la începutul procedurii, alegând un teren care necesită o pregătire mai mică. Prelucrarea pământului, mutarea pietrelor sau curățarea copacilor pot ajunge să fie exorbitante. Alegerea unui teren care are nevoie de mai puțină muncă înainte de începerea dezvoltării poate limita aceste cheltuieli.

6. Angajați un arhitect și economisiți bani

Alegerea planificatorului sau a arhitectului corect pentru construcția dvs. poate fi un criteriu de succes. Este esențial să vă faceți cercetările, întotdeauna. Uneori este posibil să aveți nevoie doar de proiectare, însă acest lucru va depinde de complexitatea construcției dvs. Nu vă bazați pe propriile abilități de a proiecta o structură – în final veți irosi bani.

7. Comunicați frecvent cu constructorul

De-a lungul procedurii, discutați frecvent cu constructorul și comercianții. Obțineți rapoarte zilnice despre evoluția dezvoltării și verificați-le singur. Este o idee bună să faceți fotografii cu progresul în timp, astfel încât să puteți înregistra orice probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE