7.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovNoi contre în ”Alianță” la Brașov/ Viceprimarul Sebastian Rusu -”sunt loial echipei...

Noi contre în ”Alianță” la Brașov/ Viceprimarul Sebastian Rusu -”sunt loial echipei Orban”. Radu Hossu: ”viceprimarul se trage de brăcinari cu mine pe Facebook”

l ”Tangoul politic” continuă

După ce în mediul on-line brașovean au apărut informații care susțin că președintele organizației municipale a PNL Brașov, viceprimarul Sebastian Rusu ar fi trecut din ”barca Orban” în ”barca Cîțu” înainte de alegerile care vor decide cine va fi noul președinte al PNL, responsabilul PNL arată cu degetul spre colegii de ”alianță”. Că de acolo s-ar fi lansat zvonul neadevărat. Astfel că, tot în online, pe facebook, Rusu îi atacă pe cei de la USR din Primăria Brașov: „Fake news marca usr! Am deranjat pare-se un «cuib de viespi», atunci când am cerut date despre angajările și cheltuielile de la Agenția Metropolitană Brașov. Al doilea deranj, după solicitarea datelor despre un ONG de casă, care folosea în mod obscur patrimoniul orașului. Niște strategi și editorialiști plătiți mascat din fonduri publice au doar certitudini, ei știu totul, fără să indice surse, date sau circumstanțe concrete. Nu m-am întâlnit cu domnul Florin Cîțu! Sunt loial echipei din care fac parte, aceea a PNL din punct de vedere politic și echipa tuturor brașovenilor din punct de vedere administrativ. Sunt partener cu domnul Adrian Veștea și cu toți colegii din PNL Brașov, nu trădez, nu fac jocuri ascunse și respect întotdeauna votul democratic al organizației. Iar organizația PNL Brașov a decis să îl susțină pe domnul Ludovic Orban. Strategii usr au aflat și ei de un vechi dicton latin «Divide et impera», dar le aduc aminte că o echipă sudată și solidă nu poate fi mișcată cu zvonuri ieftine. Flatante altfel, fake news-urile lansate, mă plasează în postura de mare jucător politic. Aș prefera să merg în Piața Victoriei pentru
problemele brașovenilor și ale municipalității, nu pentru a lansa platforme sau combinații politice. Am fost la București pentru a mă întâlni cu colegul meu brașovean, domnul Ionuț Banciu, cu care am abordat teme legate de protecția mediului, teme reale pe care el le stăpânește foarte bine și care trebuie rezolvate și nu doar rostogolite în social media în scopuri propagandistice. În ceea ce privește cheltuirea banilor publici, transparența și legalitatea sunt primele condiții. Atunci însă când descoperi că Primăria are și o ușă prin spate, pe care scrie AMB și pe care intră doar oamenii de casă, trebuie să iei atitudine. Am cerut datele acestor angajări, iar gestul meu a fost de-a dreptul revoltător pentru unii, am dat cu pietre în pușculița CU BANI PUBLICI a celor care se smiorcăie prin social media. Haideți să rămânem focusați pe problemele reale ale brașovenilor și să ne ocupăm de administrație! Nici eu și nici PNL Brașov nu facem jocuri de culise, nu intrăm în meciul intern dintre grupurile de interese ale usr și nici nu cedăm amenințărilor și presiunilor unor ONG-uri de casă”, a postat viceprimarul Sebastian Rusu.
Radu Hossu, coordonatorul Departamentului de Comunicare din cadrul USR Brașov, a reacționat prompt, bineînțeles tot pe Facebook. Hossu se ocupă și de strategia URS Brașov, astfel încît se poate identifica drept ”Niște strategi și editorialiști plătiți mascat din fonduri publice” din postarea viceprimarului Rusu.
„Sebastian Rusu, Cîțu și Orban se trădează care mai de care și mai nou sunt băgat și eu în discuție. Nu mai bine s-ar apuca de treabă? Într-o postare oficială, domnul viceprimar Sebastian Rusu se ocupă de jocuri politice. De trădări și pacturi în interiorul PNL în așteptarea «marelui» congres ce a pus România pe pauză. Dacă la nivel național nu se mai întâmplă nimic, România e în time-out, sunt călcate în picioare Constituția, legile, protocoalele de alianță, pentru lupta internă din PNL, speram ca Brașovul să fie la adăpost de asemenea mizerii. Brașovul are probleme reale ce trebuierezolvate, iar viceprimarul PNL, alături de primar și celălalt viceprimar, sunt plătiți să se ocupe de asta. De aia ocupă funcțiile pe care le ocupă, de aia există funcțiile respective în organigramă, de aia au fost votați partidele lor și cetățeni în Consiliul Local și Primăria Brașov. Cu ce se ocupă viceprimarul Sebastian Rusu în schimb? Să se tragă de brăcinari cu mine pe Facebook. Era public faptul că Președintele CJ Adrian Veștea și Sebastian Rusu (Președinte al PNL Mun. Brașov) îl susțin pe actualul șef, Ludovic Orban. Citesc mai nou că Rusu ar fi trădat și ar fi cu Cîțu. Sebastian Rusu insinuează că eu aș fi avut o legătură în scurgerea acestei informații către presă și se arată public deranjat de acest lucru. Îl anunț că nu mă interesează prea tare lupta internă din PNL, în schimb mă interesează ce face domnul viceprimar cu atribuțiile sale. Și atunci îl întreb: s-au terminat toate problemele care sunt în prerogativele dânsului? Curățenie, asfaltări (corecte, nu cu canale ridicate sau acoperite, de-ți rupi mașina la 50 km/h), spații verzi?
Dacă s-au terminat, atunci nu mă deranjează nici că mă atacă pe mine politic, nici că face jocuri politice, indiferent că țin de trădare sau loialitate. Dacă nu s-au terminat, îl mai anunț că dânsul este, până una alta, cel plătit din bani publici, și ar face bine să-și vadă de treabă”, a comentat Hossu la postarea liberalului Sebastia Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE