10 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Din secretele bunicii

Sfat Expres: Din secretele bunicii

1. Cum să pregătești găluște de gris pufoase pentru supă

Nu îți ies bine găluștele de gris pe care le adaugi în supă, oricât de mult te-ai chinui? Din 3 ingrediente și cu o rețeta transmisă de 3 generații, iată cum trebuie să procedezi că să obții cele mai pufoase găluște.
Rețeta găluștelor
Pregătește supă de pui sau de vită după rețeta ta sau încearcă rețeta de supă cu găluște de pe site. După ce strecori carnea și legumele, pregătește găluștele urmând instrucțiunile și respectând cu rigoare cantitățile de mai jos. E foarte important de menționat că, odată ce ai pregătit compoziția de găluște, nu o poți lăsă mult timp înainte de a forma găluștele. Dacă ești nesigur în privința consistenței pe care o are compoziția de găluște, reține că aceasta trebuie să fie suficient de densa încât să nu curga.
Dacă totuși ți se întâmplă că prima gălușcă adăugată în supă să se destrame (nu ar trebui, însă se poate întâmpla dacă lucrezi cu ouă mari), mai adaugă în compoziție o linguriță de gris și omogenizează sau mai lasă compoziția să stea 1-2 minute, apoi reîncearcă.
Ingrediente necesare pentru pregătirea celor mai pufoase găluște:
-3 ouă
-300 g gris
-un praf generos sare
1. Separă ouăle și bate albușurile spumă până ce se țin de tel, apoi întoarce gălbenușurile peste albușuri unul câte unul, treptat, urmate de un praf de sare.
2. Adaugă grisul în ploaie și amestecă cu grijă, pentru a nu face cocoloașe. Când compoziția capătă o consistență suficient de groasă, udă lingurița în supă și ia apoi cu lingurița din compoziție și coboară lingurița în supă, pentru a forma găluștele.
3. Continuă procedeul până când ai format toate găluștele și lasă-le să dea în clocot la foc mare pentru câteva secunde.
4. Pentru a obține cele mai pufoase găluște de gris, imediat ce au clocotit, toarnă o cană de apă cât mai rece, răspândită peste toate găluștele, apoi adaugă pătrunjelul și oprește focul.

2. Cum obții cel mai bun sos bechamel, fără cocoloașe

Un sos bechamel bun, fin și fără cocoloașe, este cheia pentru foarte multe preparate gratinate.
Lasagna, cartofi gratinați sau chiar faimosul sandviș Croque Monsieur, toate au nevoie de un bechamel delicios. Iată secretul pentru a evita formarea de cocoloașe de fiecare dată.
1. Topește untul pentru rântaș și lasă-l la foc mic până ce nu îl mai auzi sfârâind, pentru a elimina cât mai mult din apă (2-3 minute).
2. Odată topit untul și evaporată apa, adaugă făina toată odată și amestecă energic, până ce compoziția miroase a aluat copt.
3. Astfel, știi sigur că făină din rântaș s-a gătit. Adaugă laptele cât mai rece, în 2-3 reprize, amestecând după fiecare repriză în parte.
4. Lasă sosul bechamel la fiert până ce clocotește, apoi oprește focul și potrivește-l de sare și piper.
5. În doar câțiva pași simpli, sosul tău bechamel e gata de turnat deasupra preparatelor favorite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române