10 C
Braşov
AcasăSanatateBolile care pot cauza uscarea și crăparea pielii de pe călcâie...

Bolile care pot cauza uscarea și crăparea pielii de pe călcâie și degetele de la picioare

Uscarea și crăparea pielii de pe călcâie și degetele de la picioare sunt simptome care pot apărea și din cauza anumitor boli, nu doar a lipsei de hidratare, a obezității, a încălțămintei nepotrivite sau a mersului incorect. Mai ales dacă este însoțită de durere la mers, crăparea pielii poate semnala existența unor afecțiuni sau carențe de vitamine ori minerale. Află mai jos ce boli se pot manifesta prin uscarea și crăparea pielii în această zonă a corpului și ce remedii pot fi de ajutor.

Care sunt cauzele medicale

Deficitul de zinc, vitamina C, E sau B poate fi doar una dintre cauzele acestei probleme inestetice și frecvent dureroase. Și afecțiunile circulatorii sau tulburările hormonale pot determina acest simptom. Iată ce alte condiții medicale pot favoriza uscarea și crăparea pielii de pe călcâie și degete:
l Infecție fungică (ciuperca piciorului)
l Psoriazis
l Bolile de rinichi
l Limfomul
l Hipotiroidism
l Neuropatia diabetică
l Sindromul Down
l Eczeme
l Platfus
l Sarcina
l Dermatita de stază venoasă
l Sindromul Sjogren

Remedii pentru călcâie uscate și crăpate

Dacă pielea de pe călcâie și degete se usucă și crapă, anumite remedii te pot ajuta să ameliorezi această problemă. De exemplu, poți folosi de 2 ori pe zi un balsam de picioare care are în compoziție ingrediente precum uree, alfahidroxiacid și umectanți, care hidratează în profunzime pielea și rețin umiditatea în țesuturi. Băile în apă călduță timp de 20 de minute, exfolierea ușoară cu o piatră ponce blândă și masajul cu vaselină sunt de asemenea benefice. Dacă greutatea este peste limita normală, încearcă să slăbești pentru a elibera presiunea de pe picioare. Include în dietă grăsimi sănătoase și bea multă apă. Persoanele diabetice trebuie să manifeste precauție în îngrijirea picioarelor, în special la nivelul călcâielor. Fisurile în piele pot duce la apariția ulcerului diabetic (piciorul diabetic), o afecțiune care poate necesita amputarea membrului afectat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române