10 C
Braşov
AcasăSanatate7 semne și simptome ale insuficienței cardiace

7 semne și simptome ale insuficienței cardiace

Nu mai rezistați să urcați scările? Nu vă puteți desfășura ușor activitățile casnice? Inima bate neregulat? Este cazul să consultați un medic cardiolog pentru a verifica cauza.
Inima este simbolul vieții. Dar și motorul organismului, am putea spune. Starea de sănătate inimii trebuie monitorizată încă de la naștere și pe tot parcursul vieții prin consultații medicale de rutină. Cei care au printre rudele de gradul I pacienți cu bolicardiovasculare (infarct, accident vascular cerebral etc) trebuie să facă programări anuale la medicul cardiolog începând cu vârsta de 40 de ani (dacă nu sunt alte probleme mai devreme). Una dintre bolile cardiovasculare care nu te lasă să mai ai o viața normală atunci când este în stadiu avansat este insuficiența cardiacă. Este o afecțiune care interferează cu activitățile zilnice. Insuficiența cardiacă este o afecțiune cronică cu dezvoltare progresivă în care mușchiul cardiac nu poate pompa suficient sânge pentru a face față nevoilor de sânge și oxigen ale întregului organism. Persoanele diagnosticate cu diabet primesc des și vestea că suferă de insuficiență cardiacă.

Insuficiența cardiacă – semne și simptome

l Ritm cardiac neregulat
l Oboseală puternică dar fără un motiv anume plauzibil
l Picioare umflate (edeme)
l Probleme cu respirația, respirație șuierătoare
l Stare de vomă
l Scăderea poftei de mâncare
l Lipsă de concentrare
l În funcție de gradul afecțiunii pacintul poate desfășura cu mai mare sau o ușoară dificultate activitățile fizice zilnice (urcat scări, cărat cumpărături, mers, alergat etc)

Tipuri de insuficiență cardiacă

l Medicii cardiologi clasifică insuficiența cardiacă în două tipuri: – insuficiență cardiacă compensată (mușchiul cardiac funcționează încă la cote optime) și insuficiență cardiacă decompensată (mușchiul cardiac este afectat serios)
l Nu întârziați vizita la cardiolog. Puteți evita un infarct sau un accident vascular cerebral
l Dacă prezentați o parte dintre simptomele insuficienței cardiace sau ați fost diagnosticat cu diabet, programați de urgență o vizită la medicul cardiolog. Pregătiți o listă cu toate simptomele, vorbiți despre rudele de sânge care au boli cardiovasculare, analize, teste medicale relevante. Netratată corespunzător boala duce la complicații de tipul tahicardia (afecțiune asociată cu apariția cheagurilor de sânge, un factor de risc major în apariția unui infarct, accident vascular cerebral sau embolism pulmonar) sau cardiomegalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române