8.5 C
Braşov
AcasăCititori(P) Leasing auto. Avantaje și definiție

(P) Leasing auto. Avantaje și definiție

Mașina este o parte esențială a vieții noastre de zi cu zi. Dar, trebuie menționat că aceasta este o investiție semnificativă, indiferent dacă este vorba de achiziționarea unei mașini noi sau second hand. Din fericire, mai multe forme de finanțare auto sunt acum disponibile pe piață.
Prin urmare, este posibil să te apropii de un vehicul adaptat nevoilor tale, fără a fi nevoie să plătești o sumă mare de bani la achiziția acestuia, deoarece există soluția de achiziție prin leasing auto.

Ce este leasingul auto

Leasingul auto este o opțiune tot mai populară atunci când vine vorba de achiziția unei mașini. Tot mai mulți români și nu numai, persoane fizice și antreprenori folosesc această opțiune pentru a-și permite mașina pentru utilizarea personală sau a companiei la care lucrează, pentru utilizarea zilnică sau ocazională.
Leasingul auto este, deci, un contract de finanțare, semnat între proprietar și o companie de finanțare prin leasing auto. La achiziția mașinii, vei plăti doar un avans, iar restul contravalorii mașinii o vei achita în rate lunare fixe, avantajoase, pe o perioadă convenită între cele două părți, de obicei 3-5 ani.

Avantajele leasingului auto

Această soluție de finanțare este extrem de atractivă pentru persoanele care nu au bugetul necesar sau care nu doresc să se angajeze să cumpere cu suma integrală, din anumite motive personale. Astfel, leasingul auto este tocmai soluția pentru a ajuta șoferii să găsească o nouă alternativă pentru a înlocui achiziția unei mașini cu plata integrală sau pentru a evita necesitatea unui împrumut auto pe termen lung.
Achiziția unei mașini de câteva zeci de mii de euro, de exemplu, poate fi doar un vis. Însă cu un contract de leasing auto, inițial va trebui să achiți doar un avans, de regulă 15% din valoarea mașinii. Ulterior, vei achita lunar o sumă de plată stabilită până la finalizarea contractului. Evident, la finalul contractului mașina va fi a ta.
Nu trebuie să rămâi cu aceeași mașină dacă după 1 an te-ai plictisit de ea sau pur și simplu îți dorești un alt model! După minim 1 an de contract, leasingul poate fi vândut dealerului auto sau poate fi preluat de o altă persoană sau entitate juridică. Desigur, la momentul schimbului, mașina trebuie să fie într-o stare impecabilă de funcționare.
Studiile în domeniu arată că leasingul auto este un mod de cumpărare foarte eficient de a cumpăra o mașină pe care puțină lume și-o permite cu plata integrală. Singurul dezavantaj este plata lunară.
În concluzie, dacă nu dorești să investești sume importante de bani pentru achiziția unei mașini no sau second hand, acum știi că există o alternativă ideală la cumpărare: leasingul auto. Pe lângă faptul că vi avea capital la achizitie, vei putea oricând să ai acces la cele mai performante și noi mașini. Intră acum în contract cu un consultant de leasing auto, stabilește o primă întâlnire și solicită o ofertă pentru orice mașină nouă sau second hand, din România sau Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române