10.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPropunerea prefectului județului Brașov: Masca, din nou obligatorie în spațiile aglomerate și...

Propunerea prefectului județului Brașov: Masca, din nou obligatorie în spațiile aglomerate și în zona școlilor din Brașov

l Văsii: Vom continua să avem o abordare echilibrată

Într-o întâlnire cu membrii HoReCa din Brașov care a avut loc ieri, prefectul a anunțat că miercuri va propune în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență reintroducerea obligativității purtării măștilor de protecție în zonele aglomerate și în jurul școlilor. Mihai Cătălin Văsii spune că măsura este propusă din cauză că specialiștii prevăd o creștere abruptă a cazurilor de infectare cu Covid-19 în România în a doua jumătate a acestei luni : ”În această săptămână voi propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență actualizarea zonelor cu potențial de aglomerare din localitățile județului, declarate ca atare de comitetele locale pentru situații de urgență, zone în care purtarea măștii de protecție este obligatorie și, de asemenea, reinstituirea obligativității purtării măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, dat fiind că începe școala. Tot în această săptămână, cel mai probabil vineri, voi convoca o ședință cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean și Poliției Locale, pentru a reitera necesitatea unor acțiuni riguroase de control al respectării măsurilor de protecție sanitară”.

Văsii: Specialiștii spun că vine o curbă abruptă a infectărilor

„Constatăm cu toții un trend crescător la nivel național, care nu poate ocoli județul Brașov. Specialiștii ne spun că de la jumătatea acestei luni creșterea cazurilor de COVID-19 în România va urma o curbă abruptă, dar care nu va fi una prelungită. În ceea ce privește vaccinarea, chiar dacă ne situăm în top 5 județe, nu suntem la nivelul pe care ni-l dorim, în pofida campaniilor și evenimentelor de vaccinare locale (maratoane, caravane ș.a.) pe care le-am organizat. Există foarte multă reticență, mai ales în mediul rural, există și multă dezinformare pe această temă. Evident, noi nu depunem armele, ci vom continua campania de vaccinare și în cele 13 centre de vaccinare deschise în județ, și în cabinetele medicilor de familie, și la agenții economici care solicită vaccinarea angajaților, precum și în cadrul unor evenimente. Vaccinarea este, alături, bineînțeles, de respectarea măsurilor de protecție sanitară, cea mai eficientă cale de a opri răspândirea virusului”.

Nu dorim să afectăm suplimentar cetățenii și agenții economici

Răspunzând întrebărilor privind eventualitatea reintroducerii unor restricții, prefectul Mihai Cătălin Văsii a declarat: „Ce vă pot asigura este că atât eu, ca prefect, cât și membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență vom avea aceeași abordare echilibrată pe care o avem de la începutul pandemiei. Nu dorim să afectăm suplimentar cetățenii și agenții economici, și așa încercați în ultimul an și jumătate. Ne vom conforma, firește, actelor normative de la nivel central și vom lua măsuri pe plan local numai după analize pertinente și amănunțite. Nu vom adopta măsuri doar de dragul de a le adopta, ci având convingerea că acestea vor da rezultate. Altfel spus, vom lua măsuri care să ducă la îmbunătățirea situației, nu la agravarea sau perpetuarea acesteia.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române