6.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎi acordă sprijin necondiționat lui Orban: Adrian Veștea vrea să ajungă numărul...

Îi acordă sprijin necondiționat lui Orban: Adrian Veștea vrea să ajungă numărul 2 în PNL, mâna dreaptă a lui Orban

l Veștea: „Sunt convins că vom avea succes!”

„Voi candida în echipa lui Ludovic Orban pentru funcția de prim-vicepreședinte și sunt convins că vom avea succes! Le mulțumesc colegilor mei brașoveni pentru încredere, susținere și loialitate! De asemenea, sunt convins că atât la Hunedoara, la Sibiu și la Mureș, filiale în care am susținut această moțiune, vor fi mulți colegi care ne vor fi alături! Continuăm!”.Declarația a fost făcută de Adrian Veștea duminică seara, în ședința Comitetului Director Județean al PNL Brașov, unde Orban a fost invitat. După ședința de partid, președintele PNL Brașov a scris pe Facebook: „A fost o mare bucurie pentru mine să vorbesc acasă, alături de brașoveanul Ludovic Orban, despre moțiunea „PNL Forța Dreptei”. Aceasta este despre valorile liberale, despre oameni simpli, despre mândria de a fi liberal, despre verticalitate, loialitate și onestitate, dar și despre proiecte și modernizarea României! Cred că această moțiune va fi câștigătoare, va readuce încrederea oamenilor în PNL și în guvernarea liberală!”.


Orban: Candidez pentru că nu am văzut o soluție

Ludovic Orban a afirmat duminică la Brașov, unde și-a prezentat moțiunea cu care candidează la funcția de președinte al PNL la Congresul partidului din 25 septembrie, că el nu și-a dorit un nou mandat, dar nu a văzut altă soluție. Orban a subliniat că nu el a decis să candideze contra lui Florin Cîțu, ci Florin Cîțu candidează contra sa, chiar dacă în momentul în care Orban și-a anunțat intenția de a obține un nou mandat exista o înțelegere. „M-am gândit foarte mult, dacă să mai candidez la președinția PNL. Sunt, totuși, la o vârstă, după 30 de ani de carieră, în care credeți-mă, am dat totul pentru PNL și de multe ori nu am primit nici măcar un mulțumesc. Plus că viață personală, familie, preocupări, le-am uitat de mult. Sunt așa cum era Frodo în drum spre munte când uitase șaierul cum e. M-am gândit foarte mult și am decis să candidez dintr-un motiv foarte serios, nu am văzut soluție, o soluție de care eu să fiu eu convins că e o soluție bună pentru PNL. Am avut toate discuțiile care se impun în aceste situații și sus, și cu premierul, să reconstituim înțelegerea care era înainte de nominalizarea lui.Am vorbit cu președinții de filiale și mi-am depus candidatura”, a declarat Ludovic Orban.
Liderul PNL a mai declarat că era la Brașov când a aflat de candidatura lui Florin Cîțu la funcția de președinte al PNL: „M-am trezit în data de 29 mai că încep să mă sune mai mulți președinți de filială sau mai mulți colegi de-ai mei să îmi spună că i-a sunat Cîțu sau altcineva, Boc sau Flutur, ca să îi cheme la poză. Eram la Brașov. Am plecat de la voi, de aici, exact. Și așa am aflat că domnul Cîțu candidează la funcția de președinte al PNL”.

Era o întelegere: Eu la PNL, Cîțu la conducerea Băncii Naționale

Ludovic Orban a explicat că exista o înțelegere ca el să rămână liderul PNL, iar Florin Cîțu să preia conducerea Băncii Naționale a României. „Din data de 1 iunie, de când, practic s-a declanșat această competiție pe care, repet, nu mi-am dorit-o, nu am știut de ea, iar în momentul în care eu mi-am anunțat intenția de a candida, aveam înțelegeri făcute. Eu, președintele partidului, la muncă, celălalt premier și guvernator la BNR, după ce se termină mandatul lui Mugur Isărescu. Și mie mi-ar fi convenit, vă spun sincer, ar fi fost o chestiune cât se poate de firească ca doi oameni care se află pe pozițiile astea să se înțeleagă, nu să ajungă să se concureze. Nu eu am hotărât să candidez contra lui Cîțu, ci Cîțu a hotărât să candideze contra mea. Vreau să restitui adevărul”, a declarat liderul PNL.
Orban a mai adăugat că „un personaj foarte important din România” s-a gândit să decreteze ca Orban să nu mai fie președintele PNL. „Mai e un lucru pe care vreau să vi-l spun. Sunt convins că un personaj foarte important din România a stat el și s-a gândit și a zis că poate trebuie să decreteze ca Orban să nu mai fie președinte al PNL. Sunt convins că a comunicat acest lucru către mai mulți”, a declarat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române