17.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCeaiuri și uleiuri de cânepă retrase de la vânzare: Lidl, reclamat la...

Ceaiuri și uleiuri de cânepă retrase de la vânzare: Lidl, reclamat la DIICOT pentru că vindea produse cu conținut de THC

Asociația Pro Consumatori a sesizat DIICOT cu privire la faptul că lanțul de magazine Lidl vinde două tipuri de produse alimentare cu conținut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC). Este vorba despre un sortiment de ceai și unul de ulei, din cânepă. „Asociaţia Pro Consumatori (APC), organizaţie de utilitate publică, cu peste 31 de ani de activitate neîntreruptă în domeniul apărării drepturilor şi intereselor economice ale consumatorilor, prin prezenta vă aduce la cunoştinţă următoarele: În data de 25 august 2021, pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au apărut două notificări de retragere, respectiv rechemare a produselor «Mogota Ceai de cânepă 20 buc» şi «Vita D’or Ulei bio de cânepă presat la rece 250 ml», pentru motivul depistării în compoziţia acestora a unui conţinut ridicat de tetrahidrocanabinol”, a transmis Asociaţia Pro Consumatori.
„Se cunoaște faptul că în dotarea Poliției Române există aparate Drug Test care testează consumul drogurilor și care în mai puțin de un minut detectează prezența unor substanțe psihoactive în saliva conducătorilor auto, iar depistarea unor astfel de substanțe se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru persoanele care conduc vehicule sub influența unor substanțe psihoactive! Cine se face responsabil pentru un conducător auto care a consumat unul din cele două produse alimentare retrase ulterior achiziției de la vânzare și care a fost testat în trafic prin intermediul testării cu Drug Test și a fost găsit cu THC? THC-ul poate fi detectat în salivă până la 28 de zile. THC-ul dă următoarele simptome: confuzie; idei delirante (credinţe false care nu sunt în acord cu realitatea şi faţă de care persoana nu acceptă contraargumente); halucinaţii (experiențe senzoriale care nu sunt în acord cu realitatea); persoana aude, vede, miroase sau simte ceva ce nu este de fapt acolo; simptome paranoide; labilitate afectivă; dezorientare; depersonalizare; amnezie temporară”, au adăugat reprezentanții APC. * Informare din partea Lidl Asociația le solicită procurorilor DIICOT declanșarea unei anchete la nivelul magazinelor din rețeaua Lidl în vederea identificării modului în care cele două produse alimentare au ajuns să fie comercializate pe teritoriul României. Tetrahidrocanabinolul este o substanță psihotropă și indiferent de concentrație se încadrează noțiunii de drog de risc și intră sub incidența dispozițiilor penale. „În produsul «Mogota Ceai de cânepă 20buc» al producătorului Mogota d.o.o., s-a depistat un conţinut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC). Consumarea acestui produs poate avea consecinţe nedorite asupra sănătăţii, precum schimbări ale dispoziţiei şi oboseală. Din această cauză, clienţii trebuie să ţină cont de rechemare şi să nu consume produsul. Produsul în cauză, «Mogota Ceai de cânepă 20buc» al producătorului Mogota d.o.o. a fost comercializat în magazinele Lidl România. Din considerente de protecţie a consumatorului, Lidl România a reacţionat imediat şi a retras acest produs de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, chiar şi fără prezentarea bonului fiscal. Retragerea vizează exclusiv produsul «Mogota Ceai de cânepă 20buc» al producătorului Mogota d.o.o. cu data de valabilitate minimă 31.12.2022”, se arată într-o notificare a LIDL.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE