6.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDeputatul Tudor Benga: „Centura veche va fi doar un bulevard interior!”

Deputatul Tudor Benga: „Centura veche va fi doar un bulevard interior!”

Deputatul brașovean (USR PLUS) Tudor Benga comentează într-o postare pe pagina personală de facebook, de marți seară, pe marginea contractului recent semnat pentru proiectarea tronsonului de autostradă Brașov- Făgăraș. „Poate ați văzut prin presă anunțul de zilele trecute al lui Cătălin Drula privind semnarea contractului pentru proiectarea sectorului de autostrada Brașov- Făgăraș. E un pas foarte important înainte, chiar dacă este vorba deocamdată doar de documentație nu de lucrările efective de construcție.
Și spun lucrul acesta fiindcă atunci când v-am anunțat demararea licitației pentru acest proiect, pe 6 aprilie anul acesta, și când detaliam în acea postare de ce sunt documentațiile bine făcute atât de importante, am simțit foarte clar scepticismul vostru, scepticism de altfel perfect legitim după atâția ani de așteptare. Calendarul de care vă vorbeam atunci rămâne calendarul pe care eu îl cred posibil și la care mă voi raporta tot timpul ca deputat de Brașov. Ceea ce înseamnă să vedem anul viitor primele utilaje pe tronsonul Făgăraș- Sibiu. Până atunci însă vreau să mai subliniez un aspect foarte important legat de proiectul contractat oficial.
Nodul de legătură A3-A13, precum și traseul exact al celor două autostrăzi de la giratoriul actual dintre Cristian și Vulcan, până pe undeva cel mai probabil după Hărman înspre Sfântu Gheorghe, va reprezenta de facto noua noastră centură și va articula în bună măsură dezvoltarea metropolitană a Brașovului. Fiindcă așa cum am mai spus-o, eu am convingerea fermă că la orizontul a 10-15 ani zona urbană continuă a Brașovului va îngloba tot spațiul până în noua centură, iar centura veche va fi doar un simplu bulevard interior. Nu cunosc nici traseul exact nici modul în care se vor finaliza cele două proiecte tehnice, cel de pe Brașov-Bacău și cel semnat pentru Brașov – Făgăraș. Însă așa cum vă spuneam și în urmă cu trei săptămâni legat de demersurile de revizuire a PATJ-ului de către CJ Brașov, cred că e important ca brașovenii din întreaga zonă metropolitană să urmărească evoluția acestor trei proiecte fiindcă ele vor redefini întreaga dezvoltare urbană a zonei metropolitane. Vor exista diverse oportunități ca autoritățile locale să își spună opinia privind atât traseul acestui inel exterior al Brașovului cât și modul in care obiective importante din interiorul lui, precum aeroportul sau spitalul, vor reconfigura ample suprafețe. Așa că țineți ochii pe aleșii voștri și cereți detalii despre proiecte pe măsură ce ele evoluează fiindcă dincolo de importanța masivă a acestor proiecte pentru conexiunea Brașovului cu lumea, ele vor redefini în bună măsură și dezvoltarea urbană a întregii zone metropolitane”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române