8.9 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: De ce este bună o detoxifiere de vară

Sfat Expres: De ce este bună o detoxifiere de vară

O detoxifiere de vară ar putea fi foarte bine primită de organism. Și vei constata că trupul tău îți va mulțumi în timp ce te vei relaxa pe o plajă sau te vei plimba prin locuri pline de farmec. Este recomandat să începi să urmezi aceste sfaturi cât mai repede cu putință, să le incluzi în rutina zilnică și să duci un stil de viață sănătos. Vei avea mai multă energie, iar pielea și mintea ta vor străluci.

Sfatul 1 – hidratează-te
Începe fiecare zi cu un pahar de apă la temperatura camerei, în care ai stors puțin suc proaspăt de lămâie, pentru a curăța sistemul digestiv. Vitamina C din sucul de lămâie îți va revitaliza sistemul imunitar și va îmbunătăți digestia prin eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Ar trebui să îți propui să consumi cel puțin doi litri de apă e zi.

Sfatul 2 – perie-ți corpul înainte de duș
Știai că o treime din toxinele acumulate în organism sunt eliminate prin piele? Un sistem limfatic sănătos este secretul eliminării acestor toxine din corp. Perierea uscată a pielii este metoda optimă de „curățare” a sistemului limfatic care, în schimb, favorizează eliminarea toxinelor din organism.
Perierea corpului trebuie să fie efectuată înainte de duș și, în mod ideal, dimineața, deoarece toxinele se acumulează în timpul somnului. Perie tot corpul începând de la picioare și continuând spre inimă cu mișcări delicate. Ar trebui să dureze aproximativ cinci minute. O perie cu mâner lung este ideală în cazul tuturor zonelor greu accesibile ale corpului.

Sfatul 3 – alternează temperatura apei la duș
Începe dușul cu un jet de apă rece, apoi continuă cu apă călduță. Apa rece va direcționa circulația sângelui spre interior, pentru a ajunge la organele interne. Ulterior, apa caldă va redirecționa fluxul sanguin spre exterior, către straturile pielii. Stimularea sistemului circulator în mod alternativ este excelentă, deoarece deblochează fluxul energetic al corpului, crește nivelul de detoxifiere și transportă elemente nutritive esențiale spre părți ale corpului.

Sfatul 4 – fă exerciții
Indiferent care este forma ta preferată de mișcare fizică: mers pe jos, Pilates sau o ședință intensă de fitness, nu te da deloc bătută! Este important să îți menții corpul antrenat în cursul procesului de detoxifiere, ceea ce va favoriza buna funcționare a sistemului limfatic, eliminând, în schimb, toxinele din organism.

Sfatul 5 – consumă ceaiuri și produse organice
Dacă ești o împătimită a cafelei, limitează-te la o ceașcă pe zi în timpul curei de detoxifiere. Cea mai bună alternativă în cursul procesului de detoxifiere o reprezintă ceaiurile din plante, cum ar fi ceaiul verde sau cel de iasomie. De asemenea, ceaiul de mentă sau ghimbir este ideal între mese deoarece accelerează procesul de digestie.
În plus, o alimentație corectă este foarte importantă în timpul unei diete de detoxifiere; nu credem că îți dorești ca toxinele să revină în organism după atât de multe eforturi. Mănâncă multe fructe și legume și încearcă să optezi pentru alimente organice, care au un conținut mai scăzut de pesticide.

Sfatul 6 – dormi sănătos
Un alt aspect important îl reprezintă timpul și momentul în care alegi să dormi. Încearcă să te culci pâna la ora 10-11, chiar dacă tentațiile serilor de vară sunt variate. Nu trebuie să faci asta pe tot timpul, însă este necesar să dormi cel puțin 5-6 ore în fiecare noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE