4.7 C
Braşov
AcasăSportAtletism. Rezultate de excepție pentru atleții de la LPS Brașov la...

Atletism. Rezultate de excepție pentru atleții de la LPS Brașov la Naționale

Autor: Adi MARICA

l Emma Zach, Ștefania Balint, Diana Cozma și Raul Pruteanu continuă să impresioneze prin rezultate în competițiile naționale

Atletismul brașovean continuă să producă rezultate, în ciuda condițiilor precare de care au parte sportivii și antrenorii. La Campionatele Naționale de Juniori 3, 2 și 1, sportivii legitimați la LPS Brașov au obținut rezultate de excepție. Astfel, la CN de atletism pentru juniori 3 de la Craiova, Ștefania Balint (15 ani) a devenit dublă campioană națională în probele de 200 și 400 m. Și la Naționalele de Juniori 2 de la Pitești, Ștefania a câștigat medalia de bronz în proba de 100 metri. Tot la Naționalele de juniori 2, Emma Zach s-a clasat pe locul doi în proba de 200m și pe 3 la 400m! La Naționalele de atletism pentru Juniori 1, care au avut loc la Pitești, la finalul săptămânii trecute, sportivii brașoveni au confirmat așteptările. Astfel, Emma Zach a devenit vicecampioană națională în probele de 100m (12.33) și 200m (24,87). „În proba de 200 m, Emma a realizat un record personal. Este un timp foarte bun și trebuie să ținem cont că este încă junioare 2. Este un rezultat fabulos pentru este aproape de baremul pentru Europene!“, a spus Georgeta Nazarie, antrenoarea sportivilor de la LPS Brașov. În proba de 3000 obstacole, Diana Cozma s-a clasat pe locul 3 deși este încă junioare 2. Raul Pruteanu a devenit vicecampion național la lungime (6.99). În proba de ștafetă juniori 1 de 4 x400 m, echipa brașoveană (Laura Martinaș, Zach Emma, Diana Cozma, Ștefania Balint) s-a clasat pe 5. Tot la J1 în proba de 800 m, Toth Zsolt Fabian s-a clasat pe locul 8.
„Sportivii au beneficiat înaintea CN J 1 de un cantonament de 5 zile în Poiana Brașov, asta datorită sponsorilor. Ne-am putut pregăti specific, mai ales că am găsit înțelegere și ne-am putut antrena pe pista de atletism a Complexului Sportiv Național din Poiana Brașov“, a spus antrenoarea brașoveancă. Marele off al sportivilor brașoveni este faptul că Municipalitatea continuă să ignore performanțele sportive. „Primăria le-a premiat pe handbalistele de la Corona pentru titlul național la junioarele 1. Noi obținem o mulțime de medalii la Naționale, dar nu avem nicio reacție din partea autorităților“, este concluzia amară a antrenoarei Georgeta Nazarie. Trist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE