10 C
Braşov
AcasăStiri BrasovEvaluare a pagubelor produse de inundaţiile din Bran şi Moieciu

Evaluare a pagubelor produse de inundaţiile din Bran şi Moieciu

Autor: M.P.

O comisie formată din reprezentanţi de la Consiliul Județean Brașov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov, Instituția Prefectului – Județul Brașov, Inspectoratul de Stat în Construcții Brașov
– Sistemul de Gospodărire a Apelor Brașov, Garda Forestieră Brașov şi Direcția pentru Agricultură Județeană Brașov va evalua, în următoarea perioadă pagubele produce la Bran şi Moieciu de inundaţiile produse în luna iulie. La lucrările comisiei va participa și câte un reprezentant al unităților administrativ-teritoriale din cele două comune, după cum a precizat Instituţia Prefectului, însă în funcție de cele constatate, cu acordul prefectului județului Brașov, la lucrările comisiei vor putea participa și reprezentanți ai altor instituții publice.
Având în vedere caracterul de urgență, comisia va întocmi un proces-verbal constatator ce urmează a fi avizat de către prefectul județului Brașov. Pe baza procesului-verbal constatator, unitățile administrativ-teritoriale Bran și Moieciu vor solicita Companiei Naționale de Investiții sprijin financiar din Fondul de intervenție sau de la fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru remedierea pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase.
Familiile și persoanele singure ale căror locuințe, în care acestea trăiesc efectiv, au fost afectate de inundații în cele două localităţi vor primi ajutoare de urgență nominale, aprobate prin notă de către ministrul Muncii și Protecției Sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local