10.8 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: De ce trebuie să ne hidratăm corect

Sfat Expres: De ce trebuie să ne hidratăm corect

Pentru a funcționa normal, organismul uman are nevoie să fie hidratat corespunzător. În lipsa apei, organele nu funcționează adecvat, și, în cele din urmă, se ajunge la deshidratare. În plus, unele afecțiuni pot fi complicate sau declanșate de deficitul de apă resimțit. Îți poți da seama foarte repede dacă ești deshidratat dacă: ai senzația de sete, ai buzele uscate, gura îți este uscată.

Un pahar cu apă, imediat după ce te trezești
Aceste simptome sunt mai frecvente dimineață, de aceea, ar trebui să bei un pahar cu apă imediat după ce te trezeșți. Nu numai că apă hidratează organismul după orele de somn, dar, are și o acțiune benefică asupra metabolismului. Prin urmare, te vei simți mai plin de energie pe parcursul întregii zile, potrivit drmax.ro.

Apa este cea care ține în viață fiecare celulă din corpul nostru
Din școală, știm că suntem aproximativ 70% apă. Apa este cea care ține în viață fiecare celulă din corpul nostru, ajutând, astfel, la funcționarea organelor și menținându-ne sănătatea. Poate că apa nu are cel mai bun gust din lume, dar, este lipsită de calorii și foarte sănătoasă, singură cu adevărat bună pentru corp.

Nu numai cantitatea este importantă, ci și calitatea apei
Cafeaua, băuturile alcoolice, sucurile conțin, în general, compuși care ajută la eliminarea mai rapidă a apei din organism. De aceea, dacă nu reziști să nu le bei, crește aportul de apă față de normal. În plus, este esențial să știi că nu numai cantitatea de apă este importantă, ci și calitatea acesteia. Cu alte cuvinte, este recomandat să te uiți pe etichetă și să vezi care este sursa de proveniență, în ce fel de ambalaj este îmbuteliată și care au fost condițiile de depozitare.

Apa de izvor este cea mai bună apă
Pe o scară de la 1 la 4, apă de izvor este cea mai bună apă, iar cea de la robinet este cel mai puțin recomandată. Între cele două este apă îmbuteliată în sticle de sticlă (mai bună) și apă îmbuteliată în sticle de plastic. Este simplu să-ți dai seama că foarte mulți oameni beau apă de o calitate mai slabă (îmbuteliată în sticle de plastic și apă de la robinet).

Cheia pentru ca procesele cognitive să funcționeze corect
O hidratare adecvată este cheia pentru că procesele cognitive să funcționeze corespunzător. Cercetările medicale au evidențiat faptul că o cantitate de apă insuficientă poate avea un impact negativ asupra atenției, capacității de concentrare și memoriei.

Deficitul de apă conduce la o stare de apatie și somnolență
Deficitul de apă conduce la o stare de apatie și somnolență. Resimțim o stare de oboseală care, parcă nu mai trece, indiferent de câte ore de somn avem. Creierul este organul cel mai solicitat din organism. Nu numai că face posibile activitățile de fiecare zi, dar, menține și o funcționare adecvată a celorlalte organe ale corpului. La rândul său, creierul este format, în proporție de 75%, din apă. Este normal că în lipsa apei să intervină oboseală și lipsa de concentrare. De aceea, se recomandă să ai lângă tine întotdeauna o sticlă cu apă.

Apa asigură transportul substanțelor în organism, preia deșeurile metabolice
Desigur, pietrele la rinichi nu sunt de dorit. Acestea pot fi, însă, evitate, dacă bei suficientă apă. Ideea este următoarea: rinichii elimină substanțele toxice din organism. Cu alte cuvinte, au un rol foarte important în procesul de detoxifiere a organismului (oarecum asemănător cu ficatul). Apa asigură transportul substanțelor în organism, preia deșeurile metabolice și le conduce spre rinichi/ficat de unde sunt, ulterior, eliminate din organism.

Apa ajută la diluarea sărurilor și mineralelor din urină
Dacă rinichii nu au la dispoziție destulă apă, din corp se va elimina o cantitate mai mică de urină, dar, care va fi mai concentrată, adică mai închisă la culoare. Apa este cea care ajută la diluarea sărurilor și mineralelor din urină, adică, exact cele pe care le cunoaștem noi sub numele de „pietre la rinichi”. În urină diluată (adică, în prezența unei cantități suficiente de apă), pietrele la rinichi nu se pot forma.

Apa este cel mai bun laxativ
Dacă nu te hidratezi suficient, organismul se va folosi de apa pe care o are la dispoziție, iar consecința va fi că tu vei suferi de constipație. În plus, nici alimentele nu vor fi digerate adecvat, iar acest lucru va duce și la alte probleme de sănătate.

Apa contribuie la relaxarea organismului
Apa este cea care scade sau chiar elimină stresul, oboseala, contribuie la relaxarea organismului și ne ajută să ne odihnim adecvat. Asta nu înseamnă că, înainte de culcare, îți asiguri un somn liniștit și neîntrerupt dacă bei multă apă. Este, totuși, indicat să bei un pahar cu apă sau ceai cu minimum o oră înainte de culcare, pentru a nu risca să mergi de prea multe ori la toaletă, în cursul nopții.

Deshidratarea se simte foarte puternic la nivelul pielii
Deshidratarea se simte foarte puternic la nivelul pielii. Aceasta devine ternă, uscată, o simți
altfel decât în mod normal. O piele uscată înseamnă că este și mai dispusă la apariția ridurilor. O piele adecvat îngrijită presupune și hidratarea la exterior, cu diferite produse cosmetice, dar și o bună hidratare în interior. De aceea, este esențial să bei zilnic suficientă apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE