10 C
Braşov
AcasăStiri BrasovReprezentant USR Brașov, atac la viceprimarul PNL Sebastian Rusu : el e...

Reprezentant USR Brașov, atac la viceprimarul PNL Sebastian Rusu : el e responsabil cu curățenia, cu spațiile verzi sau asfaltările, nu Coliban !

Radu Hossu, membru important al USRPLUS Brașov, a lansat astăzi pe Facebook un atac la adresa viceprimarului PNL Sebastian Rusu, cel care are are ca atribuții delegate activitățile de curățenie, întreținere spații verzi sau asfaltări în municipiul Brașov. Mai jos, integral, comentariul USR-istului :
”Sebastian Rusu, noul președinte ales al PNL Brașov, viceprimarul cu atribuții directe în cadrul primăriei, în subordinea căruia se află Direcția Tehnică este responsabil de degradarea serviciilor de curățenie, spații verzi, asfaltări etc.
Cum e cu responsabilitatea în primărie?
Da, este adevărat că la final, responsabilitatea politică finală o are Allen Coliban, dar primul cu responsabilitate politică pentru ceea ce se întâmplă în direcția tehnică este Sebastian Rusu.
Nu poți să învinovățești politic funcționarii din aparat. Ei nu au fost aleși acolo. Ei sunt acolo și vor rămâne acolo, pentru că prea multe parlamente la rând și guverne la rând le-au întărit poziția și puterea, acum fiind înrădăcinați într-un sistem blocat pe loc.
Mulți dintre ei sunt incompetenți, mulți dintre ei sunt șantajabili (cum credeți de altfel că au unii funcționari mașini de zeci de mii de euro și stau în vile, din salarii de 4000 lei/lună?), alții sunt pur și simplu incompetenți. Cei competenți se văd și noua administrație încearcă să-i țină aproape.
Nu poți să învinovățești firmele, pentru că ele abia așteaptă să nu facă și să curgă banii de la cetățeni.
Nu poți să învinovățești cetățenii pentru că sunt nemulțumiți.

Cum de avem Brașovul mai murdar ca înainte?

Păi există un serviciu sub Direcția Tehnică denumit „Urmărirea Contractelor”, care ar trebui să își facă treaba. Cel mai probabil nu își face nu pentru că nu vrea, ci pentru că până acum știți cum se făcea? Punea Scripcaru mâna pe telefon și suna. Și când suna se rezolva!
Ați putea spune: „Păi să facă și Coliban așa”. Doar că dacă perpetuăm sistemul de tătuc, atunci să nu cerem o țară ca afară sau o lume mai bună, un Brașov mai dezvoltat. Nu. Să cerem un tătuc, care să facă, să dea cu pumnu-n masă.
Serviciul Urmărirea Contractelor, cel responsabil să supravegheze la buna punere în practică a contractelor de salubrizare și deszăpezire la cine e? Ați ghicit! La Sebastian Rusu.

Dar de ce era mai curat când era Scripcaru?

Păi pentru că firmele de casă ale PNL au contracte care nu pot dispărea printr-o bătaie din palme. Contractele trebuie respectate, iar pe vremea lui Scripcaru, cum am spus mai sus, se rezolvau treburile pentru că o mână spăla pe cealaltă și toată lumea era mulțumită.
Dar de ce e Sebastian Rusu vinovat de această situație?
Dacă nu suntem naivi și nu suntem, că am un public educat, putem intui că PNL-ul îl urăște de moarte pe Coliban și pe noi toți, nu? E pentru prima dată când pierde controlul total asupra acestui oraș după 20 de ani. Păi asta înseamnă bani pierduți pe termen lung. Milioane și milioane de euro pierduți de băieții deștepți din jurul PNL-ului.
Guvernul ne-a obligat să trăim într-o relație toxică, împreună. De ce e toxică? Pentru că pe PNL îi interesează să fie USR PLUS vinovat de lucruri, nu îi interesează situația cetățeanului.
Îi interesează să fie orașul jegos, prin urmare Coliban ineficient, prin urmare să scadă în favorabilitate, prin urmare să? Să crească șansele lui Sebastian Rusu și a PNL-ului la alegerile din 2024. Este acesta un joc politic corect? Nu, pentru că toți au jurat la intrarea în mandat că vor face tot ce le stă în putință pentru cetățeni, nu pentru partid.
Deci PNL-ul și Sebastian Rusu face jocuri politice pe spinarea cetățenilor. Nu-i nimic nou pentru mulți, că nu e ca și cum vă șochează informațiile, dar am vrut să fie cunoscută de toată lumea această informație.

Ce e de făcut pe mai departe?

Continuați să faceți sesizări către primărie folosind aplicația mybrasovcity (se găsește și în iStore și în Google Play). Acele sesizări sunt tratate în mod oficial și pot fi baza unor sancțiuni față de cei responsabili din aparat și chiar bază pentru a discuta despre contractele alea.
Încrengătura de interese de grup sau personale nu s-a terminat o dată cu alegerile. Îmi doresc să știți lucrurile astea, pentru că în realitate toți ne dorim un oraș mai curat și mai sănătos.
Sper ca aceste informații să vă fie fiecăruia de ajutor și pentru a soluționa mai ușor această problemă, dar și pentru a știi cum să vă raportați la situație.”

1 COMENTARIU

  1. Coliban si USR pot reorganiza Primaria cum face Fritz la Timisoara. Infiintezi si desfiintezi servicii din primarie cu directori noi!
    Si daca cu liberalii nu merge treaba, faceti majoritate in consiliul local cu PSD!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române