28 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDefinitivat 2021 la Braşov: Aproape 72% dintre profesori au obţinut medii...

Definitivat 2021 la Braşov: Aproape 72% dintre profesori au obţinut medii de trecere

Judeţul Braşov are nouă profesori de nota zece la examenul de Definitivat în învăţământ. Ministerul Educaţiei a publicat ieri rezultatele evaluării cadrelor didactice, 187 dintre cei care au susţinut examenul în toată ţara reuşind să obţină nota maximă. Per total, la nivel național peste 5.800 din cei 8.300 de profesori care au susţinut examenul au obținut note între 8 și 10, care le asigură promovarea la acest concurs.
Braşovul se situează în Top 5 al judeţelor cu cei mai mulţi profesori de nota 10 la Definitivat, după cum arată raportul publicat de Ministerul Educaţiei. În judeţul nostru, nota maximă a fost obţinută de profesori care predau limba română, literatură pentru copii şi metodica activităţii educative în grădiniţe/ învăţământul preşcolar/ primar; limba şi literatura germană modernă, educaţie fizică şi sport, educaţie muzicală (artă vocală şi muzică instrumentală) şi matematică. În rândul judeţelor unde s-au acordat cele mai multe note de 10 la Definitivat se află Bucureşti (27), Cluj (15), Iaşi (14) şi Constanţa (11). 222 de profesori din Braşov care au susţinut examenul de definitivat în învăţământ au reuşit să promoveze, obţinând medii de peste 8, în timp ce alţi 87 înscrişi la evaluare nu au reuşit să obţină media de trecere. Astfel, conform raportului Ministrului Educaţiei, rata de promovabilitate a examenului de definitivat în învăţământ la nivelul judeţului Braşov este în această sesiune de 71,8%.
Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8.00 pentru promovarea examenului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Prosteala de politruc on Iarbă de un metru? „A plouat mult!”