4.7 C
Braşov
AcasăSportJOCURILE OLIMPICE: Pleacă, pe rând, spre Tokyo!

JOCURILE OLIMPICE: Pleacă, pe rând, spre Tokyo!

Autor: George ANDREI

l Prima parte a delegației României a plecat spre Japonia, a doua pleacă în seara aceasta

Prima parte a Echipei Olimpice a României a plecat, joi dimineaţă, spre Japonia, la bordul unui avion charter, în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo care se vor desfăşura între 23 iulie şi 8 august.
Aeronava de tip Boeing 737-800 a companiei Smartwings a decolat cu o mică întârziere de pe Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” din Otopeni, operaţiunile de îmbarcare ale olimpicilor efectuându-se la Salonul Oficial.
Printre cei 128 de pasageri din acest prim grup al delegaţiei României se numără componenţii loturilor de baschet 3×3, box, canotaj, fotbal, judo, scrimă, tenis de masă şi tir cu arcul. Călătoria până pe aeroportul Tokyo Haneda va dura aproximativ 13 ore.
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a fost prezent și el la plecarea sportivilor. El a discutat cu membrii delegaţiei şi le-a urat succes sportivilor la concursurile de la Tokyo.
Vineri, tot de la Salonul Oficial al aeroportului „Henri Coandă”, cu o cursă de linie, care va decola la ora 21:50, va pleca următorul grup, cu componenţii loturilor de gimnastică, înot, tir sportiv, atletism şi ciclism.
Echipa României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive.
Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet feminin 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.
Delegaţia va cuprinde şi 9 rezerve, precum şi nu mai puţin de 40 de antrenori.

Buzărnescu, ultima pe listă

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că este un lucru îmbucurător faptul că numărul sportivilor calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo a ajuns la „101 dalmaţieni”, jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu aflându-se pe un loc eligibil pentru competiţia supremă.
„Am primit vestea că Mihaela Buzărnescu este eligibilă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, ocupă un loc eligibil. Acum sunt în curs formalităţile de înscriere pe lista delegaţiei oficiale. Şeful delegaţiei olimpice a României este deja la Tokyo şi se ocupă de acest lucru. Este un fapt îmbucurător, am ajuns la 101 dalmaţieni calificaţi. Au trecut peste toate greutăţile şi neplăcerile şi au ajuns acolo unde trebuie să fie, la Tokyo”, a declarat Covaliu. Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat, miercuri, că jucătoarea română Mihaela Buzărnescu a fost acceptată pe lista calificaţilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, potrivit paginii de Facebook a Clubului Sportiv Dinamo, la care este legitimat Buzărnescu.
Buzărnescu a beneficiat de clasamentul protejat, în care ocupă locul 104, precum şi de faptul că numeroase jucătoare clasate în prima parte a ierarhiei au declinat participarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE