0.8 C
Braşov
AcasăSportFOTBAL: Revine „Limoniu” la Brașov

FOTBAL: Revine „Limoniu” la Brașov

Autor: George ANDREI

l Ioan Mărginean are șanse mari să fie numit președinte al FC Brașov – Steagul Renaște

După variante ca Ioan Ovidiu Sabău sau Daniel Stanciu, conducerea noii echipe de Liga a 2-a FC Brașov – Steagul Renaște va fi preluată, se pare, de către Ioan Mărginean, care ar urma să revină astfel sub Tâmpa după aproape două decenii. Golul din conducerea administrativă a fost marea problemă a echipei, de la reunirea care a avut loc în urmă cu trei săptămâni și jumătate. De altfel, până la starul ligii secunde mai sunt doar două săptămâni și jumătate, astfel că totul se desfășoară contratimp.
Mișcarea nu îl va afecta, se pare, pe antrenorul Ilie Stan, deși unele zvonuri îl dau pe Cornel Țălnar, cu care Mărginean are o relație excelentă, revenit și el la Brașov, după ce a antrenat vechea echipă a FC-ului, în trei mandate, ultimul chiar înainte de falimentul din 2017.
În vârstă de 60 de ani, Ioan Mărginean a mai condus echipele Unirea Alba Iulia (1992-2000), Extensiv Craiova (2000-2002), FC Brașov (2003-2004), Ceahlăul Piatra Neamț (2005-2008), Universitatea Cluj (2008-2015) și Gaz Metan Mediaș (2016-2020).

În vara lui 2020, după plecarea de la Mediaș, a fost ademenit de „proiectul spaniol” de la Dinamo, pe care l-a părăsit, însă, după trei luni și jumătate, odată ce devenise tot mai clar că nu este vorba decât de un „balon de săpun”. În cariera de jucător a fost fundaș central și a debutat la Metalugistul Cugir, în Divizia B. Are în palmares două Cupe ale României (1983, 1984) și trei campionate (1982, 1983, 1984), dar și ptimi de finală în Cupa UEFA (cu IFK Gotenborg în 1983 și semifinală de Cupa Campionilor Europeni în 1984 cu Liverpool, toate în tricoul lui Dinamo București.

Amical cu Metaloglobus, s-a rupt Veress

După două zile libere, lotul lui FC Brașov-Steagul Renaște s-a întors miercuri după amiază la antrenamente, iar de joi a intrat în al doilea cantonament al verii, la un hotel din oraș. Vineri dimineață este programat un meci amical, cu Metaloglobus București (Liga 2), pe Stadionul Tineretului, primul dintr-o serie de patru care ar urma să aibă loc până la startul campionatului.
În altă ordine de idei, atacantul Zsombor Veress, venit de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, a suferit o accidentare gravă la antrenamentul de joi dimineață, ruptură la tendonul lui Achile, care îl va ține departe de gazon 10-12 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE