3.6 C
Braşov
AcasăSportHANDBAL FEMININ – U19: România, calificată în grupele principale ale Europeanului de...

HANDBAL FEMININ – U19: România, calificată în grupele principale ale Europeanului de tineret

Autor: George ANDREI

l Raluca Rădoi, portărița Coronei, între cele mai bune tricolore la turneul din Slovenia

Selecţionata de tineret a României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin Under-19 de la Celje (Slovenia), după ce a învins echipa Cehiei cu scorul de 27-25 (14-10), duminică, în ultimul său meci din Grupa D.
Tricolorele au dominat meciul de la un capăt la altul şi şi-au permis ca în ultimul minut să primească două goluri. Pentru echipa antrenată de Horaţiu Paşca, fosta jucătoare a Coronei Brașov, Alicia Gogîrlă (în prezent la CSM București), a fost cea mai bună marcatoare, urmată de Oana Borş 7, Corina Lupei 5, Angela Ştefania Stoica 3, Maria Valentina Ion 3 și Andreea Ailincăi 1. În celălalt meci al grupei, Ungaria a dispus de Norvegia cu 36-26. Astfel, în clasamentul final, Ungaria a ocupat primul loc, cu 6 puncte, urmată de România, 4 puncte, Cehia, 2 puncte, Norvegia, 0 puncte. România face parte din Grupa principală 2 (0 puncte), alături de Franţa (2 puncte), Ungaria (2 puncte) şi Croaţia (0 puncte). Marţi, România va înfrunta Croaţia, iar miercuri e programat jocul cu Franţa. Primele două clasate se califică în semifinale.
Naționala noastră de tineret, din care fac pare și trei jucătoare Coronei Brașov, Raissa Marin, Sarah Darie și Raluca Rădoi (foto), dar și brașoveanca Rebeca Necula (în prezent la CSM Slatina), au debutat la Euro cu o înfrângere oarecum așteptată în fața Ungariei (19-27), după care au reușit o victorie superbă în fața Norvegiei, scor 36-22 (20-6). Cu o apărare excelentă, în care portărița Raluca Rădoi a avut un rol esențial, a făcut o primă repriză perfectă, în care a primit doar șase goluri. În partea a doua, Norvegia a avut o ușoară revenire, însă n-a reușit să se apropie la mai puțin de 10 goluri.
De remarcat, Raluca Rădoi a făcut meciuri bune atât în înfrângerea cu Ungaria cât și în victoria cu Cehia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE