7.7 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Cum curățăm dulapurile din bucătărie

Sfat Expres: Cum curățăm dulapurile din bucătărie

Într-o bucătărie trebuie să curățăm regulat frigiderul, aragazul, cuptorul, dar și depunerile de grăsime de pe rafturi, blaturi și dulapuri. Ultima sarcină pare cea mai dificilă. Cum se pot îndepărta petele de grăsime de pe suprafețe și dulapuri fără a aduce daune lemnului sau plasticului? Produsele chimice sunt foarte eficiente în aceste cazuri, însă acestea sunt scumpe, uneori nu prea săntoase, iar substanțele abrazive pot deteriora suprafețele de lemn.

Produsele naturale sunt cele mai recomandate
Produsele naturale sunt printre cele mai recomandate, atunci când vine vorba de curățarea suprafețelor. Vor acționa puțin mai lent decât cele chimice, însă cu siguranță curăță. Avantajul lor nu este prețul mic, ci inofensivitatea. Ele nu provoacă reacții alergice, nu afectează pielea mâinilor, nu au miros înțepător care se aerisește foarte greu. Iată câteva metode eficiente care vă vor ajuta la curățenie, conform fasingur.info. Nu trebuie să le aplicați în fiecare zi. Cel mai bine este să ștergeți în mod regulat suprafețele cu un burete umed, iar apoi cu unul uscat. .

Bicarbonat de sodiu și ulei
Pentru a avea un rezultat foarte bun, aveți nevoie de puțin ulei și bicarbonat de sodiu.
1. Amestecați ingredientele în proporții egale.
2. Aplicați pasta obținută pe suprafețele murdare.
3. Lăsați să acționeze 30 de minute. În acest timp grăsimea se va transforma în cocoloașe. Folosiți un burete moale înmuiat în apă pentru a șterge grăsimea.
4. Pe orice suprafață sunt locuri foarte murdare care se curăță mai greu la prima vedere. Dacă nu ați reușit să îndepărtați petele din prima, aplicați pasta pe anumite locuri și repetați procedura.
Avantajul acestui remediu este universalitatea sa. Poate curăța orice suprafață. Iar dulapurile din lemn câștigă dublu: uleiul este absorbit de lemn, creează o peliculă de protecție și maschează zgârieturile de pe suprafețe.

Sarea de lămâie
Există două remedii perfecte. Pentru prepararea primului amestecați sarea de lămâie cu detergent de vase, iar pentru al doilea cu bicarbonat de sodiu.
1. Diluați 1 lingură de sare de lămâie și 3-4 picături de detergent într-un litru de apă. Apoi înmuiați un burete în soluția obținută și ștergeți suprafețele murdare. După jumătate de oră, ștergeți cu o lavetă înmuiată în apă caldă.
2. Dacă depunerile nu sunt atât de multe, puteți amesteca într-un bol mic două linguri de bicarbonat de sodiu și 1 linguriță de sare de lămâie. Adăugați apă pentru a obține o pastă densă. Aplicați pasta pe un burete curat. Frecați toată murdăria, iar apoi ștergeți cu o lavetă umedă.
După utilizarea acestor remedii lemnul va fi mai strălucitor și va arăta ca nou. Folosiți aceste scrub-uri de 1-3 ori pe săptămână.

Oțet
Această metodă este cunoscută datorită aromei sale specifice. Dar să nu uitați de eficacitatea acestuia. Apropo, cu ea se pot curăți obiectele din ceramică și plastic.
1. Amestecați câte 0.5 pahare de oțet de mere și apă. Adăugați la ingrediente 0.5 lingurițe de ulei de portocală, precum și 2-3 picături de ulei de eucalipt.
2. Turnați soluția într-un vas cu pulverizator.
3. Agitați vasul înainte de utilizare. Pulverizați soluția pe locurile murdare, iar peste 15 minute pur și simplu ștergeți cu o lavetă umedă.

Praf de copt
Nu subestimați acest produs. El este foarte eficient și pentru a face o prăjitură reușită și pentru a îndepărta petele de grăsime.
1. Turnați apă peste praful de copt. Cantitatea de praf depinde de volumul lucrului. Iar apă este suficient atât cât să obțineți o pastă.
2. Aplicați pasta obținută pe pete și lăsați să acționeze 30 de minute. Apoi clătiți cu apă.
În timp ce acest remediu își face efectul, dvs. puteți curăța aragazul și cuptorul.

Săpunul de rufe
Folosiți săpunul de rufe în cazurile în care blatul și mobila sunt confecționate din piatră naturală. De asemenea, puteți folosi spuma de săpun și pentru blaturile din lemn sau plastic și pentru cele din marmură.
1. Faceți spumă de săpun.
2. Înmuiați un burete în această spumă și aplicați-l pe suprafețele murdare. Lăsați să acționeze 15 minute.
3. Clătiți totul cu apă caldă.
După folosirea săpunului trebuie să uscați bine suprafața cu un prosop curat, poate fi utilizat și unul de hârtie.

Sfaturi utile
1. Niciodată nu folosiți produse chimice dacă aveți suprafețe și granit și marmură. Săpunul de rufe este unicul produs inofensiv.
2. Zgârieturile de pe suprafețele de lemn frecați-le cu nuci. Este cel mai eficient mod de a le ascunde temporar.
3. Dacă curățați suprafețe verticale, puneți sub ele niște hârtii. Atunci murdăria va cădea pe ele, iar nu pe podea.
4. Folosiți pulverizator de luciu în timp ce faceți curățenie. El îndepărtează grăsimile și va încetini procesul de murdărire.
Odată cu trecerea timpului orice mobilă de bucătărie își pierde luciul inițial. Noi nu susținem că aceste trucuri vor readuce starea ei inițială, dar o va face mai curată, mai nouă și mai frumoasă. Alegeți modalitatea care vă place cel mai mult, și renunțați la produsele chimice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE