7.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovFestivalul Musica Barcensis - 7 evenimente muzicale: Cetățile fortificate din jurul Brașovului...

Festivalul Musica Barcensis – 7 evenimente muzicale: Cetățile fortificate din jurul Brașovului – săli de concert de duminică

l Biserica Fortificată din Bod, inclusă în premieră în periplul muzical

Cea de-a XII-a ediție a festivalului Musica Barcensis stă să înceapă, organizatorii de la Forum Arte având deja un program care include concerte de muzică clasică și nu numai, în cele mai cunoscute biserici evanghelice din județul Braşov dar şi în locuri speciale pentru comunităţile din Ţara Bârsei. Una dintre noutăţile din acest an este includerea, în turul festivalului, a unui eveniment la Bod, dar şi organizarea unui concert în pădurea Hill din Vulcan.

Festivalul începe cu concertul de la Biserica din Ghimbav

În acest an, Musica Barcensis vine, începând din 18 iulie, cu şapte concerte care vor avea loc în zilele de duminică, în cetățile fortificate din Țara Bârsei, respectiv la Ghimbav, Feldioara, Cristian, Prejmer, Hărman, Bod și Vulcan. Ca de fiecare data în ultimii ani, festivalul va fi deschis de excursia muzicală ghidată, care este planificată sâmbătă 17 iulie, la orgile din zona Sf. Gheorghe. Organizatorii anunţă că în acest an, deși sunt concerte mai puţine, ca urmare a pandemiei care a creat unele greutăţi în planificare, vor fi totuşi peste 70 de artiști care vor oferi momente aparte iubitorilor de muzică – de la muzică barocă în curtea Cetății Feldioara, la jazz, „Trecem prin perioade muzicale diverse, reunim laureați ai concursului Enescu în primul concert cameral, ascultăm instrumente moderne, dar și instrumente baroce mai puțin cunoscute, aniversăm împreună 125 de ani de la înființarea atelierului de instrumente muzicale Einschenk și 30 de ani de existență a Fanfarei Țara Bârsei, pe parcursul acestui festival”, a dezvăluit Steffen Schlandt, din partea organizatorilor.

Pădurea Hill, de la Vulcan, ca la maialurile de altădată

Festivalul începe duminică, 18 iulie, la Biserica evanghelică din Ghimbav, cu un concert cameral susţinut de Ioan-Dragoş Dumitriu, Valentin Şerban şi Ştefan Cazacu, la pian, vioară, respective violoncel. După o săptămână, la Cetatea Feldioara, ansamblul baroc Sectio Aurea va susţine o reprezentaţie, iar pe 1 august, la Cristian este programat concertul aniversar „125 de ani – Atelierul de instrumente muzicale Einschenk”, cu ansamblul Capella Coronensis. Va urma concertul de la Prejmer, din 8 august, cu Ansamblul de alămuri Neumarkt Brass Quintet şi, o săptămână mai târziu, concertul de la Bod. Biserica Evanghelică din Bod este inclusă pentru prima dată în periplul festivalului, în urma unor lucrări ample de restaurare și conservare, iar evenimentul va fi marcat cu muzică şi cafea de Ansamblul cameral Impressione. Hărmanul este cel care va face trecerea de la muzică de camera la jazz, găzduind concertului Luizei Zan şi a Jazzpar Trio, în 22 august, pentru ca Pădurea Hill, din Vulcan, care a fost „modelată” în urmă cu 100 de ani tocmai pentru a găzdui maialurile comunităţii, să fie gazda concertului aniversar al Fanfarei „Ţara Bârsei”, ajunsă la 30 de ani. La fiecare dintre aceste concerte, intrarea este liberă, cu respectarea prevederilor legale, însă spectatorii sunt îndemnați sa facă donații pentru festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE