10.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCursuri pe bani serioși: Din 12 iulie se deschide „Academia Hotelieră Ohma“,...

Cursuri pe bani serioși: Din 12 iulie se deschide „Academia Hotelieră Ohma“, în Poiana Braşov

l Criterii de selecție: pasiunea și bunul simț

Academia hotelieră ohma Brașov, înființată de grupul educațional elvețian winsedswiss (World Institute of Service Education), sub licența prestigioasei instituții elvețiene École hôtelière de Lausanne (EHL), își deschide porțile pentru prima generație de studenți în 12 iulie, au anunțat reprezentanții academiei, vineri, la inaugurarea oficială a școlii din Poiana Brașov.

Ambasadorul Elveţiei garantează pentru academie

Evenimentul de deschidere s-a desfășurat în prezența ambasadorului Confederației Elvețiene în România, E.S. Arthur Mattli, secretarului de stat în Ministerul Educației, Radu Szekely, autorităților brașovene și reprezentanților mediului de afaceri din domeniul turismului. Ambasadorul Arthur Mattli a apreciat timpul scurt în care partea elveţiană a reuşit să pună la punct detaliile pentru deschiderea şcolii din Poiana Braşov şi consideră că aceasta va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării turismului braşovean. „Fără îndoială, această școală hotelieră va contribui semnificativ la dezvoltarea industriei hoteliere și a turismului brașovean. Sistemul de licențiere a celei mai vechi și dintre cele mai bune școli hoteliere din lume, Școala de Management Hotelier din Lausanne, este o garanție pentru o educație de înaltă calitate în Poiana Brașov”, a declarat ambasadorul Elveției, E.S. Arthur Mattli.

Radu Szekely, secretar de stat: „E esenţial să revenim la ceea ce înainte se numea învăţare la locul de muncă”

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Radu Szekely, a vorbit despre importanța demersului grupul educațional elvețian pentru dezvoltarea învățământului profesional. „Învățământul profesional dual este, dacă nu singura, cea mai bună modalitate de a pregăti forța de muncă bine calificată de care România are nevoie. Din păcate, în ultimele zeci de ani, învățământul profesional și tehnic pierde adepți. În ciuda faptului că, statistic, anul acesta avem o cifră de școlarizare mai mare, în fiecare an numărul de locuri alocate acestui învățământ a crescut. Însă, cererea din partea tinerilor nu crește în același ritm. Dimpotrivă. Învățământul profesional este văzut ca a doua, a treia, a patra alternativă, iar mesajele pe care le avem noi din partea agenților economici nu sunt cele mai bune. Am auzit de foarte multe ori că nivelul de pregătire la ieșirea din sistemul de învățământ profesional și tehnic nu corespunde cu nivelul de care este nevoie în întreprinderi sau la agenții economici. Și, atunci, cred că este esențial ca noi, Ministerul Educației, prin politicile economice, să revenim la ceea ce înainte se numea învățare la locul de muncă. Adică, atragerea agenților economici în acest sistem de învățământ profesional dual, care să asigure practica profesională și care să corespundă, într-adevăr, cerințelor pe care angajatorii le au. ohma face exact acest lucru. A avea un hotel-școală înseamnă a învăța să faci ospitalitate într-un loc în care chiar o vei face și nu doar pe băncile școlii, teoretic”, a declarat Radu Szekely.

Pasiunea şi bunul simţ, două criterii de selectare a studenţilor

Cursurile ohma Brașov vor debuta cu programul de formare profesională „Administrare Hotelieră“, modulul „Începător“, iar studenții vor putea aprofunda, prin practică, cunoștințele teoretice, respectând principiile sistemului de învățământ dual pe model elvețian. Școala va funcționa în cadrul hotelului ohma (fostul Casa Viorel) din Poiana Brașov, unitate preluată în gestiune de winsedswiss. „Vom gestiona acest hotel cu suportul experților noștri care sunt, în același timp, instructori în academia ohma, certificați EHL. Astfel, asigurăm un lanț valoric, de la student la oaspete. Îndeplinim o funcție dublă: de a educa și de a repoziționa învățământul dual vocațional profesional. O meserie bună, recunoscută printr-un atestat sau o diplomă internațională, le oferă studenților libertatea de a-și alege locul de muncă, de la absolvirea școlii sau chiar din timpul școlarizării”, a declarat Ray Iunius, directorul general al grupului winsedswiss, care a precizat că studenţii vor fi selectaţi pe baza a două criterii: pasiune şi bun-simţ.

Cursurile sunt contra cost

În cadrul academiilor ohma, pot fi parcurse programe vocaționale ce asigură calificarea și specializarea cursanților în patru domenii profesionale – Culinar, Servicii de Alimentație Publică, Recepție și Cazare, Administrare Hotelieră – pentru obținerea Diplomei Profesionale fiind necesară parcurgerea a trei module independente, a câte șase luni fiecare, corespunzătoare stadiului de pregătire și a experienței fiecărui candidat – Începător, Intermediar și Avansat – a căror absolvire este atestată de certificate VET by EHL (Vocational Education and Training by École hôtelière de Lausanne). Persoanele care au deja experiență în domeniul de interes se pot înscrie direct la modulele nivel mediu sau avansat, fără a-l parcurge pe cel pentru începători, prin echivalarea experienței acumulate. Celor care vor dori să-și continue studiile în mediul universitar la École hôtelière de Lausanne, după absolvirea cursurilor ohma, le va fi echivalat anul pregătitor obligatoriu programului universitar EHL, aceștia intrând direct în procesul de selecție. În cadrul academiei, cursurile se susțin în limba engleză, prin urmare este necesar ca studenții să aibă minimum nivelul B2 conversațional.
De precizat este că aceste cursuri sunt contra cost, preţul fiind, în funcţie de domeniu şi nivel, de câteva mii de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE