6.4 C
Braşov
AcasăNational76,88% note peste 5: Evaluarea Națională - rezultatele finale au fost publicate...

76,88% note peste 5: Evaluarea Națională – rezultatele finale au fost publicate la nivel național

l Doar 2 elevi brașoveni au luat media 10

Ministerul Educației a publicat ieri pe site-ul www.evaluare.edu.ro rezultatele finale obținute de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale în perioada 22 – 25 iunie 2021, după soluționarea contestațiilor. În județul Brașov, în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5,00 este de 76,88% (2.773 de candidați). Un singur candidat a scăzut sub pragul mediei 5,00 în urma reevaluării lucrărilor ale căror rezultate au fost contestate. Doi candidați au obținut media 10. La proba de Limba și literatura română, 3.071 candidați (84,72%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5,00, iar dintre aceștia, 9 candidați au obținut nota 10. La Matematică, 2.461 de candidați (68,17%) au primit note mai mari sau egale cu 5,00, iar dintre aceștia 37 de candidați au obținut note de 10. La Limba și literatura maternă, 296 de candidați (93,08%) au primit note mai mari sau egale cu 5,00. 6 candidați au obținut note de 10.

95,5% – rata de participare la Evaluarea Națională

Rata de participare a fost de 95,55%: 3.607 candidați prezenți (dintr-un total de 3.775 de absolvenți înscriși). Dintre aceștia, 834 de candidați (23,12%) au obținut medii mai mici decât 5,00. Nu au fost semnalate incidente și nici un candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă. De remarcat este faptul că procentul mediilor între 8,00 și 10 din acest an este mai mic decât cel de anul trecut: 30,91 față de 38,32. În schimb, procentul mediilor între 5,00 și 7,00 este mai mare anul acesta față de anul trecut: 29,28 față de 22,13. Pe cale de consecință, anul acesta ultimele medii de admitere în clasa a IX-a la specializările la care au fost înregistrate cele mai mari medii de admitere anul trecut, vor fi mai mici.

2 eleve din Brașov dau Evaluarea Națională în sesiunea specială, care începe astăzi

Absolvenții învățământului gimnazial care, din alte motive justificate cu documente medicale, nu au putut participa la probele de examen pot susține aceste probe în etapa specială, care începe astăzi. În județul Brașov au fost aprobate de către Comisia Națională două astfel de solicitări, una din partea unei absolvente a Școlii Gimnaziale Hălchiu și una din partea unei absolvente a Liceului Teoretic George Moroianu din Săcele. Ambele absolvente au fost spitalizate în perioada în care au fost susținute probele scrise ale examenului de Evaluare Națională.

Repartizarea computerizată – pe 24 iulie

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Structura și conținutul itemilor subiectelor elaborate anul acesta de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a fost asemănătoare testelor PISA.
Media de admitere constituie criteriul pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind calculată ca medie ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (20%).
În prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginți, se va derula în perioada 16 – 22 iulie. Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022 va avea loc în data de 24 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE