12.4 C
Braşov
AcasăMagazinCe riscă? Martori: „Actorul George Mihăiță abia se mai ținea pe...

Ce riscă? Martori: „Actorul George Mihăiță abia se mai ținea pe picioare”

l Cât a băut ca să ajungă la o asemenea alcoolemie?

1,05mg/l alcool pur în aerul expirat, adică în sânge valoarea ajungea la 2 mg/l. Atât a avut miercuri seară actorul George Mihăiță. Când a fost dus de polițiști la INML, abia se mai ținea pe picioare, spun martorii. Și e plauzabil, având în vedere că a consumat mult alcool! Mulți litri! Actorul s-a ales cu dosar penal, după ce miercuri seară, în jurul orei 21.20, a provocat un accident rutier pe Bd. Basarabia, din sectorul 2 al Capitalei. Se întoarcea acasă când a pierdut controlul volanului și a intrat într-o mașină oprită și în refugiul STB. Norocul său a fost că nimeni nu a fost rănit. Nici măcar el. Polițiștii sosiți la fața locului i-au pus fiola și au constatat că actorul era beat criță: avea o alcoolemie de 1,05mg/l alcool pur în aerul expirat. Fără să opună rezistență, George Mihăiță a urcat în mașina oamenilor legii și a fost dus la INML, pentru a i se recolta probe de sânge.


Polițist: „George Mihăiță ar fi putut consuma 3 litri de bere sau 2 de vin”

„1,05mg/l alcool pur în aerul expirat înseamnă o alcoolemie foarte mare, în sânge va rezulta o valoare de 2. Ca să vă dați seama, șoferul ar fi putut consuma în jur de 2 litri de vin sau 3 litri de bere. La valoarea aceasta era destul de afectat, nu în comă alcoolică, pentru că aceea se instalează la valori de peste 3mg/l alcool, dar nu mai era stăpân pe simțuri”, au explicat surse din Poliție. Potrivit acestora, directorul Teatrului de Comedie din București riscă să primească o condamnare cu suspendare între 1 și 5 ani.
„Dacă nu mai are și alte probleme de natură penală, probabil că judecătorul va stabili sentința între 1 an și 6 luni și 2 ani, iar termenul rezonabil de soluționare este de un an”, spun specialiștii. În tot acest timp nu va mai avea voie să conducă, iar dacă va fi condamnat i se va anula acest dreptul. Ceea ce înseamnă că nu se va mai putea urca la volan niciodată. În ceea ce privește pagubele materiale provocate, asiguratorul va acoperi toate costurile, pe care i le va cere în instanță, într-o acțiune în regres.

George Mihăiță conduce Teatrul de Comedie de 21 de ani

George Mihăiță a absolvit în 1971 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale” București, secția Actorie, clasa profesorului Sanda Manu. Din anul 2000 este directorul Teatrului de Comedie din București. Celebrul actor a fost decorat pe 13 decembrie 2002 cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE