8.9 C
Braşov
AcasăSanatateTe hrănesc și te răcoresc: 8 alimente pe care să le...

Te hrănesc și te răcoresc: 8 alimente pe care să le consumi pe caniculă

Există câteva alimente pe care le puteți consuma pentru a vă menține răcorit și hidratat pe caniculă. Conțin multă apă, sunt hrănitoare și răcoritoare. Iată lista cu 8 cele mai bune alimente de consumat pe caniculă:
1. Roșii
Roșiile au un conținut ridicat de licopen, un antioxidant, cunoscut ca un puternic agent de prevenire a cancerului. Roșiile roșii sunt 94% apă, în timp ce soiul verde este de aproximativ 93% H20. Delicios într-o salată sau perfect într-un sandviș, este ușor să introduceți acest fruct în mesele dvs. zilnice.
2. Verdețuri
Verdețurile de un verde întunecat sunt compuse din 80 – 95% apă, ceea ce le face foarte ușor de digerat. Aceasta înseamnă că trec rapid prin sistemul digestiv, oferind o senzație de răcire în corp.
3. Pepene
Pepenele rece stinge chiar și cea mai puternică sete și este răcoritor. Pepenele galben sau cel verde au un conținut scăzut de calorii și un conținut ridicat de apă (95%).
4. Castraveți
Castraveții sunt o legumă excelentă pentru zilele fierbinți de vară, deoarece conțin multă apă (95% apă). Trebuie mâncați cruzi, pentru că odată ce le gătiți, pierd din apa și calitățile răcoritoare.
5. Țelina
Tulpinile de țelină conțin fibre, vitamine și o cantitate de 93% de apă. În plus, o ceașcă de țelină mărunțită (tulpinile) are doar 16 calorii!
6. Broccoli
Broccoli are un conținut ridicat de fibre care ajută digestia, menține glicemia scăzută și previne constipația. Această legumă cruciferă pare densă, dar este de fapt 91% apă.
7. Fructele de pădure
Căpșunile, murele, afinele, zmeura și merișoarele sunt toate fructe foarte alcaline. Acestea generează o energie rece în organism, conform medicinei tradiționale chineze.
8. Lapte de cocos și apă de cocos
Laptele de cocos și apa de cocos conțin substanțe nutritive importante care ajută la hidratare, ceea ce înseamnă că ambele sunt nu numai delicioase, ci și aduc beneficii pentru sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE