4.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovParcarea - tot gratuită în Brașov: Instanța a suspendat hotărârea de CL...

Parcarea – tot gratuită în Brașov: Instanța a suspendat hotărârea de CL de anulare a contractului cu P&P

l Primăria va face recurs

Tribunalul Covasna a decis ieri să suspende Hotărârea de Consiliu Local nr. 259/2021, prin care Deliberativul Local a anulat contractul de concesiune a parcărilor publice din Brașov către operatorul privat P&P. Instanța a judecat cauza la solicitarea firmei private, însă decizia nu este una definitivă, Primăria municipiului Brașov având dreptul la recurs. Tribunalul a decis că până când procesul în contencios administrativ deschis de ambele părți nu este finalizat, hotărârea de CL trebuie suspendată.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, „decizia Tribunalului nu vizează decât ce se întâmplă în perioada de până la pronunțarea unei hotărâri definitive cu privire la această hotărâre de consiliu local”, ceea ce înseamnă că braşovenii vor beneficia până atunci, în continuare de parcări gratuite.

Sentinţa nu este executorie, deci parcările rămân gratuite până la o soluţie definitivă

„Instanţa admite cererea formulată de partea reclamantă SC P&P SRL, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al municipiului Braşov, şi în consecinţă: Dispune suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local nr.259 din 6 mai 2021 de aprobarea rezilierii contractului pentru delegarea gestiunii prin concesionarea serviciului de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al Municipiului Braşov nr. 279/87517/04.09.2020 până la soluţionarea acţiunii în contencios administrativ având ca obiect anularea acestui act administrativ în fond. Ia act că partea reclamanta a arătat că va solicita pe cale separată cheltuielile de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cerere ce se va depune la Tribunalul Covasna”, se arată în soluţia pronunţată ieri de Tribunalul Covasna.

Primăria va face recurs

Chiar şi cu această decizie, parcările publice din Braşov rămân în continuare gratuite, până la soluţionarea recursului la care Primăria Braşov are dreptul. De altfel, Municipalitatea a precizat că va face recurs la această hotărâre a Tribunalului Covasna. „După ce vom primi motivarea instanței, cu siguranță Municipalitatea va face recurs, mai ales că, din punctul nostru de vedere, hotărârea de consiliu local nu prezintă niciun indiciu de ilegalitate, astfel încât nu se justifică suspendare ei până la judecarea pe fond. Consiliul Local poate să dispună delegarea unui serviciu, prin urmare poate dispune și încetarea delegării prin reziliere. P&P nu a adus nicio dovada cu privire la paguba concretă pe care HCL 259/06.05.2021 i-o produce. Apreciem ca rezilierea era singura măsură pe care autoritatea putea sa o ia când a constatat ca ofertantul câștigător nu și-a respectat obligațiile asumate prin depunerea ofertei și, ulterior, prin semnarea contractului. În plus, notificarea de reziliere, acesta fiind actul care produce efecte în raport cu P&P, nu a fost suspendată, prin urmare contractul este în continuare reziliat”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE