10.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSpitalul municipal Săcele iese din „zona COVID”

Spitalul municipal Săcele iese din „zona COVID”

Autor: M.P.

Spitalul municipal Săcele iese din „zona COVID”, urmând să păstreze doar 11 paturi pentru pacienţii cu noul coronavirus. Alte 12 paturi, folosite până acum pentru pacienţii COVID vor fi utilizate în spitalizarea continuă, de la 1 iulie. De altfel, de la 1 iulie, şi Compartimentul de spitalizare continuă Pediatrie își redeschide serviciile de diagnostic și tratament pentru patologia generală pediatrică (10 paturi spitalizare continua non-COVID și 7 paturi spitalizare de zi non-Covid, a anunţat primarul Virgil Popa. Specializările d Cardiologie, Neurologie, Chirurgie generală, Ortopedie Traumatologie, Obstetrică Ginecologie, Urologie, Oftalmologie, Otorinolaringologie, Diabet zaharat, boli de nutriție și boli metabolice şi Oncologie medicală, vor funcționa atât la sediul unității. De pe str. Oituz nr. 54, cât și la sediul policlinicii din Aleea Episcop Popeea nr. 20, în cabinete de consultații pentru servicii de ambulator și saloane de spitalizare de zi.
Tot de la începutul lunii viitoare, în Compartimentul de Biologie Moleculară se vor face testări atât RT-PCR, pentru depistarea coronavirusului, cât și teste rapide antigen SARS-CoV 2 la cerere, cu plata și rezultat bilingv (română si engleză), sau pacienților suspecți de infecție cu COVID-19.
Tot de la 1 iulie se deschid, la Spitalul Municipal Săcele şi camerele de gardă adulți și pediatrie, care vor funcționa cu triaj epidemiologic şi inclusiv cu testarea rapidă. Spitalul va avea de două linii de gardă.
„Dacă va apărea un nou val de infectări cu noul coronavirus și va crește incidența, unitatea va redeveni Spital COVID – 19, cu servicii de spitalizare continua doar pentru pacienții pozitivi. Serviciile de spitalizare de zi medico-chirurgicale, investigații paraclinice si ambulatoriu de specialitate, vor funcționa pentru pacienții non-COVID, ca și până în 1 iulie”, a anunțat Virgil Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE