6.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSportivii brașoveni cu performanțe excepționale-felicitați de aleși și premiați

Sportivii brașoveni cu performanțe excepționale-felicitați de aleși și premiați

Nicolae Negumereanu, singurul sportiv român care a câștigat o luptă în cadrul UFC, , sportivele de la echipa de handbal Junioare 1 a clubului Corona Brașov, campioană națională în sezonul 2020-2021, și sportivii echipei de hochei pe gheață a clubului Corona Brașov, campioană națională și câștigătoarea Cupei României în sezonul 2020-2021 și finalistă în Erste Liga au fost invitați în ședința de Consiliului Local de astăzi pentru a fi felicitați și pentru a primi din partea municipalității plachete de onoare.
”În ședința de Consiliu Local de astăzi am avut și o secțiune festivă, în cadrul căreia i-am premiat pe sportivii brașoveni cu rezultate notabile în ultima perioadă. Aici aș aminti echipa de hochei a clubului Corona Wolves care a ieșit campioană națională, a câștigat Cupa României și a jucat finala Erste Liga, aș aminti grupa de excepție de junioare 1 a antrenoarei Miki Ciobotaru, care, în afară de anul în care au jucat la junioare 4 și au luat locul trei la nivel național, în rest au obținut numai medalii de aur, în fiecare etapă a junioratului, junioare trei, junioare II și acum junioare 1. Premierea lui Nick Negumereanu, care este primul sportiv român practicant de arte marțiale care câștigă într-o competiție UFC. Tradițional, luna iunie este o lună care marchează sfârșitul sezonului pentru foarte multe discipline sportive și mă bucur că anul acesta este o lună bogată în premii și distincții. Pe viitor cred că este oportun să gândim o gală a sportului brașovean, pe care îmi propun să organizăm pentru prima oară anul viitor, astfel încât să avem un cadru festiv și totodată formal în care să cinstim meritele sportive ale celor care reprezintă Brașovul pe plan național și internațional”, a declarat primarul Allen Coliban.
Nicolae ,,Nick” Negumereanu este primul sportiv român care a câștigat un meci în cea mai importantă competiție de arte marțiale mixte din lume, UFC (Ultimate Fighting Championship), care găzduiește cei mai mulți dintre luptătorii de top din clasament în sport și produce evenimente peste tot în lume. El este antrenat de: Ninel Ianculescu, antrenorul de box și kick-box, Tudor Moga, antrenor de jiu-jitsu și Eugen Stanciu, care îl antrenează pe sportiv în lupte libere. Managerul sportiv al luptătorului este Sebastian Vieru. La sfârșitul lunii aprilie, Nick Negumereanu a povestit ce înseamnă pregătirea pentru o competiție de un nivel atât de ridicat. „Am vârsta de 26 de ani și pot să zic că toată viața mea am dedicat-o sportului. Eram odată în cameră, mă pregăteam pentru următorul antrenament și mă uitam pe Facebook. Toți prietenii mei erau pe terasă și eu mă pregăteam de antrenament, în ziua respectivă, era al treilea antrenament. Și-am zis «Bă, sacrificiul ăsta, într-o zi o să dea roade!». Și așa a fost. Eu am ajuns acum la un nivel foarte înalt. Prietenii mei – nu vreau să se înțeleagă ceva urât – ei sunt tot pe terasă. Eu sunt în UFC, lupt în cea mai mare promoție de MMA din lume“, spunea sportivul.
Performanțe importante a obținut și echipa de handbal Junioare 1 a clubului Corona Brașov, care pentru al treilea an consecutiv este campioană națională. Antrenorii acestei adevărate ,,dream team” a handbalului românesc la nivel de juniori sunt Mihaela Ciobotaru și Eugen Ciulei, antrenor cu portarii. ,,A fost un an atipic, s-au schimbat multe lucruri, noi am avut un lot deficitar pe tot parcursul anului, dar, în final, am reușit să o scoatem la capăt cu ajutorul stafului în primul rând și vreau să le mulțumesc. Le felicit pe colegele mele pentru că au dat dovadă de un spirit de echipă incredibil și până la urmă asta ne-a adus aici, a treia oară campioane naționale. Iar în sezonul următor sperăm să repetăm performanța, avem alături de noi cei mai buni antrenori, la sufletul nostru, și suntem nerăbdătoare să începem un nou capitol”, a declarat handbalista Laura Constantin. Sportivele vor fi premiate cu câte 3.000 de lei, impozabili, antrenorul Mihaela Ciobotaru va primi 9.000 de lei, de asemenea impozabili, iar antrenorul cu portarii, Eugen Ciulei, va fi premiat cu 7.500 de lei, impozabili.
Și echipa de hochei pe gheață a clubului Corona Brașov a obținut anul acesta cea mai mare performanță din istoria acestui sport în Brașov-titlul de campioană națională, a câștigat Cupa României și deși a pierdut finala Erste Liga, echipa brașoveană este cea care a câștigat sezonul regulat din Erste Liga. În această competiție sunt prezentate cele mai bune echipe de hochei din România și Ungaria. Performanțele au fost obținute avându-l ca antrenor principal pe Dave MacQueen și antrenor secund pe Zsok Levente. Sportivii vor primi câte 4.000 de lei, impozabili, pentru câștigarea campionatului și 3.000 de lei, impozabili, pentru câștigarea Cupei, antrenorul principal va primi un premiu de 12.000 de lei, impozabili, iar antrenorul secund va fi premiat cu 9.600 de lei, tot impozabili.

Începând cu anul 2022, Municipalitatea își propune să organizeze o Gală a sportului brașovean în care să fie premiați toți cei care, prin performanțele lor, fac cinste Brașovului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE