10.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLa Colegiul „Nicolae Titulescu”: Un alt fel de premiere la final de...

La Colegiul „Nicolae Titulescu”: Un alt fel de premiere la final de an școlar

Autor: Mihaela Parghel

l Profesori implicați, profesori-zâmbet

Colegiul „Nicolae Titulescu” a organizat în acest an o festivitate de premiere inedită, având în prim-plan atât elevii cu medii bune la învăţătură, cât şi profesorii. Şi unii şi alţii au primit ieri, premii interesante, atrase de conducerea unităţii de învăţământ din sponsorizări. Acest tip de „recompensă” este unică la nivel local. Ideea de a premia şi elevii şi profesorii şi de a le acorda, pe lângă premii şi diferite titluri, a fost propusă şi aprobată la şedinţa din luna aprilie a Consiliului de Administrație. Ulterior s-a alcătuit şi echipa care a făcut posibil acest proiect şi care a fost formată din Nicoleta Ştiucă – director, Iuliana Chiribuţă – secretar, Radu-Valentin Paul – reprezentant al Consiliului Local în CA, şi Nicoleta Lupu, preşedintele Asociaţiei Părinţilor. Aşa se face că la finalul anului şcolar, pe lângă premiile „clasice”, care îi răsplătesc pe elevii cu cele mai bune medii, au fost acordate şi alt fel de recompense. Au fost premiaţi 10 liceeni care au avut cea mai bună frecvență (fără vreo absență motivată sau nemotivată) şi de asemenea, elevii implicați activ în viața școlii.

Profesori implicaţi, profesori-zâmbet şi „Profesioniştii“

O surpiză au fost premiile pentru profesori, prin 3 „categorii” premiate: „Profesori implicati”– cei care au desfășurat în beneficiul școlii mai multe activități școlare și/sau extrașcolare neremunerate, în afara orelor de program, respectiv sâmbăta și duminica, „Profesori Zâmbet”-cei care au întreținut bună dispoziție între colegi și la clasă (votați de colegi și de elevi) şi „profesioniştii” – personalul didactic auxiliar sau nedidactic, care și-a făcut foarte bine datoria în anul școlar curent. Un astfel de proiect este unic în Braşov iar conducerea Colegiului „Nicolae Titulescu” vrea să-l repete şi anul viitor şi să încerce să îl pună pe picioare mai din timp, astfel încât premiile mai consistente să creeze o motivaţie în plus, şi pentru elevi şi pentru profesori. „Ne-am bucurat cu toţii foarte tare şi a fost o surpriză plăcută pentru toată lumea, asta pentru că am ştiut doar noi de aceste premii speciale. Ţinând cont că este primul an în care facem asta şi este o premieră, cel puţin la nivel local, suntem mai mult decât mulțumiți cu ceea ce am realizat, iar la anul sperăm să repetăm cel puţin cât am reuşit anul acesta, deşi ne dorim să facem şi mai mult. Ţinta noastră a fost 9.000 lei și am reușit să strângem 5.400 lei și mai multe pachete cu produse. Premianţii nu ştiau de aceste premii, deoarece dorim să încurajăm motivaţia intrinsecă, aşa că au avut o surpriză plăcută”, a spus Nicoleta Ştiucă, directorul Colegiului „Ncolae Titulescu”.

Un mod de a aprecia și de a motiva

Directorul Colegiului Nicolae Titulescu spune că este extrem de important ca în perioada şcolii, atât elevii cât şi profesorii să simtă că sunt importante şi apreciate în viaţă şi alte calităţi. „Ne-am dorit foarte tare să evidenţiem faptul că în şcoală, pe lângă activităţile şcolare, sunt apreciate şi implicarea, umanitatea, empatia, disponibilitatea de a ajuta chiar şi atunci când nu primeşti ceva material în schimb. Considerăm că trebuie să ne educăm elevii prin puterea exemplului şi să realizăm că şcoala nu înseamnă doar materie, ci şi o maturizare într-o formă corectă, astfel că, atunci când termină liceul şi elevul împlineşte vârsta majoratului, să avem în faţă un adult de care să fim mândri. De asemenea, ne-am îndreptat atenţia şi faţă de profesori, pentru că ei sunt cei care care pot influenţa toate acele calităţi pe care ni le dorim la un adult în dezvoltare şi pot face mai atractivă şi interesantă prezenţa elevului la ore cât şi implicarea acestuia în programul şcolar sau în activităţi ale comunităţii din care facem cu toţii parte”, a spus Nicoleta Ştiucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE