4.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAlegeri parțiale la Șinca Nouă

Alegeri parțiale la Șinca Nouă

După accederea fostului primar (timp de 16 ani) Dumitru Flucuș în Parlamentul României, sătenii din Șinca Nouă sunt chemați duminică să-și aleagă un nou primar. Organizația județeană USRPLUS, prin președintele Marian Spiridon, susține că Ioan Chiujdea, candidatul formațiunii menționate, este cea mai bună variantă pentru administrarea corectă a localității:
„Ioan Chiujdea are 44 de ani și e consilier local USR PLUS la primul mandat. A reușit în aceste 6 luni sa obțină documentația care motivează Ordinea de Zi a ședințelor de Consiliu Local. (În ultimii 18 ani acestea nu au fost transmise consilierilor; un singur dosar era răsfoit de consilieri timp de câteva minute, la începutul ședinței de Consiliu). Candidează într-o comună care a obținut titlul de “sat european”, dar care nu are:
1. trotuare. Cetățenii se deplasează pe marginea DN73A, fiind permanent în pericol să fie accidentați de mașini. În intravilanul localității, DN73A se întinde pe 4 km. Cetățenii au fost duși cu vorba are actuala administrație că nu se pot face trotuare pentru că nu se dau avize de la Minister. Trotuarul și rigola cad în administrarea autorităților locale și îl asigur pe Ioan de susținerea mea pentru că trotuarele să devină practicabile cât mai rapid posibil.
2. Apa nu e potabilă mereu
3. Drumurile de hotar nu sunt amenajate/întreținute
4. În 2021 nu sunt locuri de joacă pentru copii. În această comună nu există nici un leagăn.
5. Nu există piață, pensiune sau restaurant.
6. Deși o magistrală de gaz trece prin comună, un sat, Paltin, nu e branșat la gaz metan, deși s-a promis mereu acest lucru.
7. Nu există serviciu de pompieri
8. Nu există nici un loc unde cetățenii ar putea să facă mișcare (teren de fotbal, aparate în aer liber)
9. Transparența pe site-ul Primăriei este ZERO, deși sunt obligați să publice Monitorul Oficial Local, Organigrama, Hotărârile adoptate de Consiliul Local, declarațiile de avere și interese. Toate acestea nu există.
10. Nu se colectează selectiv
11. Cetățenii nu au titluri de proprietate asupra pădurilor și terenurilor
12. În ultimii 19 ani, Primăria nu a reușit să atragă nici un investitor în comună, deși au fost mulți interesați.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE