8 C
Braşov
AcasăCititori7 plante antistres

7 plante antistres

Remediile blânde din plante sunt ideale pentru echilibrul emoțional și normalizarea stării de spirit în concediu. Acestea ne ajută să profităm din plin de vacanță pentru a ne odihni și a avea un somn sănătos. Este esențial ca, mai ales în această perioadă, să alungăm stresul, gândurile negative, nervozitatea și agitația pentru a dormi bine. Farmacia naturii ne pune la dispoziție mai multe plante cu efecte dovedite antistres. Printre ele: roinița, valeriana, talpa-gâștei, hameiul, păducelul, mărarul sau busuiocul.
Roiniță – ajută la îmbunătățirea stării de spirit, are efect sedativ și antidepresiv și constituie o sursă naturală de vitamina C.
Valeriana – este renumită pentru proprietatea de a relaxa sistemul nervos central, ajută la o adormire rapidă și la un somn profund în timpul nopții.
Talpa-gâștei – susține activitatea sistemului nervos, stabilizează emoțiile reducândneliniștea, teama, nervozitatea, are acțiune analgezică și antispasmolitică.
Păducelul – contribuie la scăderea tensiunii arteriale și a palpitațiilor, protejează sistemul cardiovascular în situații de stres, este dovedit ca tonic cardiac, susține circulația sangvină la nivelul creierului.
Hameiul – ajută la dobândirea unui somn odihnitor, are acțiune calmantă, analgezică și constituie o bună sursă de vitamine din grupul B și E.
Mărarul este o plantă bogată în proprietăți terapeutice. Este utilizat în tratarea diferitelor afecțiuni ale stomacului, cauzate de stres și poate fi luat în calcul ca sedativ natural. Un alt ingredient minune care acționează împotriva stresului acumulat în timp este tarhonul sau pelinul.
Busuiocul, planta aromată care îmbogățește mâncărurile sau băuturile. Consumat sub formă de ceai din frunze uscate, busuiocul își aduce contribuția în eliminarea stresului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE