4.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUn nou consiliu de administrație la Metrom

Un nou consiliu de administrație la Metrom

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui a anunțat ieri numirea unui nou consiliu de administrație la societatea brașoveană Metrom. Anunțul a fost postat pe pagina de socializare a ministrului: „De anul acesta a început reforma companiilor de stat. Primul pas este să facem toate numirile pe bază de competență. Adică oameni profesioniști, care au demonstrat deja în mediul privat. Numirile nu se mai fac pe șest ca și până acum. Facem publice CV-urile pentru fiecare companie. Azi vă scriu despre societatea Metrom, o companie de stat pe pierderi și cu datorii mari. Anul trecut a avut o pierdere de 7.8 milioane de lei. Are datorii de 93 milioane lei, marea majoritate la bugetul de stat (77 milioane de lei).
O poveste tristă, dar comună la multe companii de stat. De aceea, este nevoie de profesioniști cu competențe variate și complementare. Din 3 locuri în consiliul de administrație, avem un specialist în drept/HR/restructurare, un specialist în finanțe/contabilitate/audit și un specialist în domeniul în care activează compania.
Noi membrii ai consiliului de administrație sunt:
1. Octavian Barbu – experiență în procese de restructurare și reorganizare și în procesele de tip B2B, membru în TMAI (Turnaround Management Association International), practician în insolvență.
2. Daniela Constantinescu – senior auditor în companii de top, are certificat ACCA, cunoaște standardele internaționale de raportare financiară și are experiență în auditarea companiilor din diverse sectoare de activitate, precum producție, construcții și servicii.
3. Ștefan Tănase – absolvent al Academiei Tehnice Militare, specialist în domeniul achizițiilor publice, are competențe în managementul proiectelor tehnice și de inginerie a sistemelor.
România poate fi schimbată numai dacă suficient de mulți punem umărul la lupta împotriva corupției.”, a încheiat ministrul

1 COMENTARIU

  1. Într-adevăr au ales numai specialiști!!..sunt curios la anul care vine unul să-și piardă căciula, altul să-mi belească….iar al treilea va spune cât va fi datoria??..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE