13 C
Braşov
AcasăSportPentru infrastructura de sport: Cinci şcoli din Braşov primesc bani de la...

Pentru infrastructura de sport: Cinci şcoli din Braşov primesc bani de la Fundaţia Comunitară

Autor: Mihaela Parghel

Cinci școli din municipiul Brașov vor fi finanțate de Fundația Comunitară pentru diferite proiecte de sport. În acest an, Fundația a pus la dispoziția instituțiilor de învățământ, în premieră, suma de 50.000 de euro, în cadrul concursului de proiecte „Educaţie prin sport”, primul din cei doi piloni ai Programului „Sportul pentru toţi”. Cele cinci şcoli au fost alese de un juriu format din specialişti în educaţie, sport, arhitectură şi management, din rândul celor nouă care au înregistrat proiecte până la data limită de 14 mai.

„Meşotă” şi „Şaguna”, reparaţii la sălile de sport

Primul dintre câştigători este Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă”, care a obţinut o finanţare nerambursabilă în valoare de 69.723 de lei, pentru un proiect care îşi propune să înlocuiască pardoseala sălii de sport a şcolii, cu un covor PVC sport Extreme, de 8 mm grosime şi realizarea a trei trasaje pentru handbal, baschet şi volei. Noua pardoseală ar avea o garanţie de până la 20 de ani, timp în care elevii o pot folosi în condiţii de deplină siguranţă şi confort.
Într-o permanentă competiţie cu „Meşotă”, Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” nu putea lipsi nici de la acest apel de proiecte. Unitatea de învăţământ a obţinut, prin programul Fundaţiei Comunitare, 55.133, pentru un proiect care vizează reabilitarea/reamenajarea și dotarea sălii de sport. Investiția prevede executarea unor noi finisajele interioare. Pereții și tavanul se vor zugrăvi cu vopsea lavabilă, podeaua şi tâmplăria ferestrelor vor fi revopsite, va fi înlocuită uşa interioară cu un a nouă, tot din lemn (inclusiv tocul ușii), va fi îndepărtat lambriul şi se vor monta plase de protecţie la ferestre, pe interior.

Teren de volei la Colegiul „Remus Răduleţ” şi corpuri de iluminat economice la Şcoala nr. 19

Tot pentru siguranţa sălii de sport au obţinut o finanţare de 34.016 lei şi Colegiu Tehnic „Remus Răduleţ” şi Şcoala gimnazială nr. 31. Cele două au un proiect în parteneriat, prin care doresc să îşi amenajeze sala de sport dar şi terenul de volei de la şcoala gimnazială, prin montarea unor plase de siguranţă care să protejeze luminatoarele, oferind astfel posibilitatea echipei de baschet să se pregătească în siguranţă. De asemenea, cele două instituţii vor să valorifice şi terenul de volei care există deja, prin achiziţia şi montarea stâlpilor de susţinere a fileului. Sala de sport a Şcolii gimnaziale nr. 19, una dintre cele mai căutate din oraş, şi care este ocupată de luni până vineri, de la 8.00 la 22.00 şi sâmbătă, de la 9.00 la 18.00, a atras şi ea, prin programul Fundaţei Comunitare Braşov, 28.194 de lei. Banii vor fi folosiţi pentru înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele cu LED, care au un consum mult mai redus şi o durată de viaţă mai lungă.

Sectorul de sărituri de la Liceul Sportiv, refăcut cu finanţarea Fundaţiei Comunitare

Liceul Sportiv profită şi el de Programul Fundaţiei Comunitare Braşov. Unitatea de învăţământ a atras 50.749 de lei, cu care va amenaja o zonă de antrenament în curte. Este vorba despre sectorul de sărituri, cu pistele de elan pentru groapa de sărituri. Proiectul Liceului Sportiv vizează turnarea unei suprafețe multifuncționale, pentru antrenamentele elevilor şi ale celor înscrişi la clubul sportiv al liceului. „Sectorul de sărituri va fi util în organizarea de competiții locale, județene și naționale la nivel de copii și juniori, devenind singurul sector operațional omologat din Brașov. Poate fi folosit și pentru competiții de tip demonstrație, promovând în rândul copiilor această ramură, dar va permite evaluarea corectă, în condiții similare competiției, a tuturor atleților din Brașov. Beneficiarii direcți sunt toate categoriile de sportivi: spiriduși (n. 2013), copii I, II, III ( 9-13 ani ), juniori I, II, III (13-19 ani) și tinerii din comunitate, dornici de activități sportive”, au precizat reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Braşov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE