3.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDacă termină treaba până la finele lunii iulie: Recon va câştiga încă...

Dacă termină treaba până la finele lunii iulie: Recon va câştiga încă 2,4 milioane de lei pentru pasajul Fartec

Autor: Mihaela Parghel

Contractul pentru reparaţiile capitale ale pasajului Fartec s-a majorat cu suma de 2,464 milioane lei, fără TVA, reprezentând lucrări suplimentare stabilite de constructor la solicitarea SC PRINFO SRL, proiectantul lucrărilor. Anunţul oficial a fost publicat ieri în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP). Astfel, valoarea acestui contract a ajuns de la 7,746 milioane lei, cât era în iulie 2019, la 10,211 milioane lei fără TVA.
În cazul în care la finalul lunii iulie, pasajul de la Fartec nu va fi deschis publicului pentru circulaţia în deplină siguranţă, Municipalitatea nu va mai plăti această ultimă tranşă din contract, în valoare de 2,464 milioane lei. Acest lucru a fost anunţat, de altfel, încă de la finele lunii trecute, de către primarul Allen Coliban, care atunci vorbea însă de aplicarea unor penalităţi după data de 30 iulie. Totuşi, conform acordului dintre Municipalitate şi constructorul RECON, în cazul în care la finele lunii iulie 2021 nu se va circula în deplină siguranţă pe pasajul de la capătul bulevardului Griviţei, nu se fa face ultima plată, iar penalităţile propriu-zise, vor apărea numai după data de 30 septembrie, dacă nici atunci nu va fi încheiat şantierul.
Reparaţiile capitale ale Fartecului au început în anul 2015, iar în 2016, pasajul a fost închis traficului rutier în 2016. Iniţial, şantierul a fost pornit de Asocierea SC Sopmet SA Bucureşti – SC Consal SRL Braşov, însă ca urmare a nerespectării unor prevederi contractuale, constructorii au fost concediaţi în 2017. Au urmat expertize și analize costisitoare, iar în anul 2018 a fost semnat contractul cu actuala asociere care repară pasajul, formată din SC Recon SA – SC Prinfo SRL. Municipalitatea brașoveană a anunțat de atunci mai multe termene de finalizare a lucrărilor – ba anul 2019, ba anul 2020, însă acest lucru nu s-a întâmplat, chiar dacă a fost montată și celebra „seră”, care să permită muncitorilor să își facă treaba și iarna. La începutul acestui an, noul primar al Brașovului, Allen Coliban, a anunțat că lucrările trebuie să fie gata în 2021 și a avertizat că ia în calcul și o eventuală reziliere a contractului cu actualul constructor. Cel mai recent termen de finalizare anunţat de Coliban este 31 iulie, primarul lansând în urmă cu câteva săptămâni ideea conform căreia „de Sfânta Mărie vom circula pe pasajul Fartec sau vom fi bogaţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE