6.9 C
Braşov
AcasăCititoriCeapa verde, sursă de sănătate

Ceapa verde, sursă de sănătate

Ceapa verde este o excelentă sursă de vitamine, fibre și minerale. O sută de grame de ceapă are doar 30 de calorii, așa că este bună și la dietă. Totodată, conține sulf și quercitină, antioxidanți cu potențial anticancerigen. Cu un gust proaspăt și dulceag, ceapa verde este preferata tuturor în sezonul cald, alături de o bucată de caș sau într-o salată cu roșii zemoase.Dar ceapa verde nu este doar gustoasă, ci și sănătoasă. Iată câteva beneficii ale consumului de ceapă verde.

Bună pentru diabetici și hipertensivi

Ceapa conține sulf, un compus care ajută la reglarea glicemiei. Alți antioxidanți din această legumă contribuie la combaterea acțiunii radicalilor liberi asupra celulelor și protejează inima. De asemenea, s-a constatat că poate echilibra nivelul tensiunii arteriale.

Ajută digestia și întărește imunitatea

Consumul de ceapă verde est asociate cu un risc mai mic de răceală, gripă și alte infecții respiratorii. Acest lucru se datorează conținutului bogat în vitamine (în special vitamina A și C) și minerale. De asemenea, ajută la ameliorarea febrei și a tusei, ca urmare a proprietăților antivirale și antibacteriene. Ceapa timpurie este bună și pentru digestie, deoarece este bogată în fibre. Este indicată și în caz de diaree sau alte tulburări gastrointestinale.

Previne virozele respiratorii

Ceapa, ca şi usturoiul verde, stimulează sistemul imunitar şi distruge direct virusurile gripale.
Datorită alicinei, care este un antibiotic şi un expectorant puternic, şi al clorofilei, care are efecte antiinflamatoare, ceapa verde este eficientă ca adjuvant atât în bronşitele infecţioase, cât şi în bronşitele alergice, fiind şi un bun mijloc de prevenire a astmului bronşic.
Tot alicina din bulb, care are proprietăţi anticoagulante, împiedică formarea cheagurilor de sânge, fiind recomandată în cazul tromboflebitelor sau trombozelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE