6.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCinematograful Popular, încă un şantier mic

Cinematograful Popular, încă un şantier mic

Autor: M.P.

Deşi a trecut termenul limită de finalizare a lucrărilor de modernizare a clădirii Cinematografului Popular, iar la această dată, clădirea ar fi trebuit să fie deja funcţională, acest lucru nu se întâmplă încă. Montarea chiller-ului pentru clădire – o lucrare despre care Municipalitatea vorbeşte de luni bune, fără niciun rezultat vizibil, este încă „în curs de realizare”, după cum spun reprezentanţii Primăriei. Mai mult decât atât, la clădirea fostului cinema Popular apare o nouă lucrare necesară, înainte de a fi deschisă. Municipalitatea caută o firmă care să monteze mai multe sisteme de control acces, aşa cum sunt ele solicitate printr-un raport de securitate realizat în anul 2019.
Achiziţia sistemelor de acces, care se realizează prin intermediul sistemului electronic de achiziţii publice (SICAP), este estimată la 128.267 lei cu TVA inclus, iar firma care va câştiga contractul va trebui să termine lucrările în maxim două luni.Prin acest proiect vor fi montate sisteme de control acces, 30 de camere de monitorizare (dintre care 25 în spațiile interioare), butoane de panică la casierii și sisteme de avertizare la efracție și incendii. „După implementarea măsurilor de securitate propuse, nivelul de risc va fi «acceptabil», în procent de 57,05%”, se arată în anunțul procedurii.
Până la a fi pusă în funcţiune, clădirea fostului Cinema Popular dă deja unele semne de „oboseală” în zona scărilor de acces de După Ziduri, în timp ce Primăria încă mai caută „variante” pentru sistemul de răcire a clădirii.
În timp ce clădirea proaspăt reabilitată stă în continuare închisă, după o investiţie de peste 8,8 milioane de lei (TVA inclus) realizată de Romconstruct Group şi CONCAS, Municipalitatea exploatează separat zona de După Ziduri, la galeriile din stâncă. Azi de la ora 11.00 va avea loc vernisajul şi deschiderea oficială a BUM – Brașov Underground Museum, un proiect de intervenție culturală coordonat de Asociația Amural, în parteneriat cu Primăria Brașov, și co-finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național, în care va fi testată capacitatea echipei de implementare și a orașului Brașov de a susține aici un muzeu permanent. Săpate cu rol de adăpost antiaerian și depozit de muniție în Al Doilea Război Mondial, galeriile subterane ar urma astfel să ia o viață nouă devenind galerii de artă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE