6.9 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Sucul de sfeclă roşie, aliat împotriva cancerului

Sfat Expres: Sucul de sfeclă roşie, aliat împotriva cancerului

Sucul de sfeclă roșie este unul dintre alimentele cele mai bogate în antioxidanţi și care aduce beneficii pentru sănătatea creierului, inimii şi muşchilor. Sucul de sfeclă roşie, pe lângă beneficiile aduse organismului, este şi un aliat redutabil în boli grave, precum cancerul. Cunoscută de ani de zile ca fiind „protectoarea” ficatului, noile studii arată că sfecla roşie este una dintre cele mai benefice legume pentru organism. Acest “super-aliment” reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, folaţi, mangan şi potasiu. De asemenea, este o sursă bună de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor.

Sucul de sfeclă roşie, aliat împotriva cancerului
Sucul de sfeclă roşie, pe lângă beneficiile aduse organismului, este şi un aliat redutabil în boli grave, precum cancerul, precum şi în ameliorarea efectelor chimioterapiei şi radioterapiei, spun specialiştii. “Pentru început, se recomandă a se consuma sucul de la 250 de grame de sfeclă pe zi, crescând apoi treptat cantitatea. Creşterea cantităţii se face treptat, iar dacă apar senzaţii de vărsături, greaţă, sau ameţeli, se va reduce cantitatea, astfel încât să poată fi acceptată de către organism. Sucul de sfeclă roşie este un aliat de nădejde în tratarea cancerului de plămâni, colon şi stomac, uşurând digestia”, precizează un medic specialist.

Reglează glicemia
Sucul de sfeclă roșie este unul dintre alimentele care stabilizează glicemia pacienţilor cu diabet de tip I şi II. Are efecte diuretice şi previne complicaţiile cardiovasculare ale diabetului.

Protejează ficatul
Sucul de sfeclă roşie protejează celulele hepatice, ajută la regenerarea acestora şi le stimulează să funcţioneze normal. Sfecla roşie previne evoluţia hepatitelor cronice spre ciroză sau spre cancerul hepatic.

Proprietăţi antitumorale
Sfecla roşie conţine enzime şi substanţe cu proprietăţi antitumorale, ceea ce înseamnă că sucul şi salata sunt cele mai bune pentru tratarea şi prevenirea tumorilor canceroase. Consumată în mod regulat, previne şi tratează leucemia, cancerul pulmonar, de colon, cel rectal şi cel gastric datorită faptului că aceasta este bogată în substanţe antioxidante.

Ţine tensiunea sub control
O jumătate de pahar de sfeclă roşie pe zi scade tensiunea arterială cu până la 20 la sută din valoarea sa iniţială. Înmulţeşte globulele roşii: Sfecla roşie conţine fier, magneziu şi vitamina B6, putând combate anemia, stimulând procesul de formare a globulelor roşii. Se recomandă o cură timp de o lună de zile, câte 150 grame de sfeclă roşie crudă, o dată la două-trei zile.

Mai multă energie
Mulți dintre pacienţi au declarat că sucul de sfeclă roşie le oferă energie şi vitalitate pe parcursul unei zile. Studiile arată că acest lucru se datorează componentelor sucului de sfeclă, care ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. „Sucul de sfeclă pare să ajute organismul să răspundă mai bine la diferite sarcini, balansând nivelul de oxigen consumat şi crescând nivelul de rezistenţă a corpului.

Cât de mult suc de sfeclă ar trebui să consumăm?
Conform Dr.Oz, majoritatea medicilor au fost de-a dreptul surprinşi de cât de puţin consum din acest suc a fost nevoie pentru a vedea îmbunătăţiri reale. În plus, nu ai nevoie de un buget exagerat sau nici măcar mare pentru a obţine acest „remediu miraculos”. Sfecla roşie nu este un aliment scump şi se poate obţine de la orice supermarket şi prepara cu uşurinţă acasă.

Sucul de sfeclă roșie – există vreun efect secundar?
Singurul „efect secundar” al sucului de sfeclă este faptul că urina ar putea prinde o tentă roşiatică însă acest lucru nu este un motiv de îngrijorare. Totuşi, deoarece sfecla este bogată în oxalaţi (produsul final de metabolism al glioxalatului şi gliceratului; organismul uman nu deţine enzime capabile să degradeze oxalatul; în consecinţă acesta trebuie eliminat prin rinichi) persoanele predispuse la pietre sau nisip la rinichi, nu ar trebui să îl consume.

Alte beneficii
Betacianina, substanţă care se găseşte în sfeclă, contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi la prevenirea apariţiei cancerului!
Ajută la vindecarea bolilor de vezică biliară, la scăderea nivelului de colesterol şi la vindecarea gutei.
Împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge.
Abundă în vitamine precum B1, B2, B2, C şi acid folic, extrem de benefice pentru organism.
Conţine aminoacizi, esenţiali în dezvoltarea şi menţinerea ţesutului muscular.
Conţine iod, cunoscut pentru efectele benefice asupra glandei tiroide.
Conţinutul crescut de potasiu din sfeclă, ajută la întărirea muşchiului inimii.
De asemenea, sucul de sfeclă roşie este cunoscut pentru efectul de scădere a tensiunii arteriale şi, prin urmare, previne atacurile de inimă şi bolile cardiovasculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE