7.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovFosta Bancă Săsească şi Cinema Popular, cu termene depăşite dar încă nerecepţionate

Fosta Bancă Săsească şi Cinema Popular, cu termene depăşite dar încă nerecepţionate

Autor: M.P.

Fosta Bancă Săsească, de pe strada Michael Weiss, la intersecţie cu strada Republicii îşi va prelungi termenul de finalizare, din cauza unor dispute cu unul dintre vecini, care nu a permis accesul constructorilor pe terenul său, pentru a putea face intervenţiile la una dintre faţade. În aceeaşi zonă a oraşului, Cinematograful Popular nu poate fi nici el recepţionat, pentru că nici până acum nu s-a căzut de acord despre locul unde să fie montată instalaţia de temperatură.

Fosta Bancă Săsească, împiedicată de vecini

Le sediul fostei Bănci Săseşti nu se poate lucra la acoperiș din cauza unui vecin, a precizat primarul Allen Coliban, iar acum Municipalitatea este în litigiu cu el pentru a putea avea acces pe proprietatea lor. Clădirea fostei Bancorex, de pe strada Michael Weiss este monument istoric clasa A. Imobilul a intrat în şantier pe 7 ianuarie 2019, după ce în ultimii cinci ani a stat acoperit cu o prelată. Lucrările erau estimate să dureze până la începutul anului 2021, când clădirea ar fi trebuit să arate la fel ca în anul 1906, la inaugurare. Lucrările, unele de o complexitate ridicată, costă 15,85 milioane lei cu TVA inclus şi sînt realizate de SC Romconstruct Group SRL Ploieşti, aceeaşi companie care se ocupă şi de reabilitarea clădirii cinematografului Popular.

Cinema Popular, probleme cu sistemul de climatizare

Cinematograful Popular, în schimb, a fost finalizat din punct de vedere al lucrărilor de reparaţii şi modernizare, dar nu poate fi nici el recepţionat conform graficului. Proiectul s-a împotmolit pe ultima sută de metri, la montarea unei instalaţii de climatizare, pentru care este nevoie de un aviz din partea Direcţiei Judeţene de Cultură. Lucrările la Cinema Popular au început în toamna anului 2018, constructor fiind Romconstruct Group şi CONCAS. Valoarea contractului este de 6.629.021 lei, fără TVA, iar finanțarea a fost asigurată de la bugetul local. Conform contractului, reabilitarea cinematografului Popular trebuia să fie gata în luna septembrie a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE