5.8 C
Braşov
AcasăCititoriEste bine să știți: 6 sfaturi care te vor ajuta să ai...

Este bine să știți: 6 sfaturi care te vor ajuta să ai mai multă încredere în sine

Ai prea puțină încredere în tine și crezi că asta te împiedică să ai parte de reușitele pe care le dorești? Iată șase principii ale agenților FBI care îți vor spori încrederea în tine, postate pe andreearaicu.ro:

Confruntă gândurile auto-limitative

Din copilărie credem că putem cuceri lumea, dar undeva între copilărie și maturitate entuziasmul și tentațiile noastre naturale de a visa scad. Părinții și profesorii încep să-și impună propriile convingeri asupra noastră – despre ceea ce putem și ce nu putem face în viață.

Cum ne depășim limitele și cum ieșim din tiparele și convingerile celor din jur?

Acceptă oportunitățile care îți apar în cale iar dacă acest lucru nu se întâmplă caută tu una. Expune-te în tot felul de contexte. Comunică cu oameni diferiți, cu păreri și convingeri diferite. Lasă-te provocat, la job sau oriunde altundeva. Nu lăsa frica de nou să te domine. Odată ce ai încredere în tine, vei fi uimit de ceea ce poți să faci.

Învață cum funcționează memoria

Memoria noastră nu stochează informațiile exact așa cum credem noi că o face. De fapt, extragem esența experienței conform experiențelor anterioare. De aceea, oamenii care asistă la același eveniment au adesea versiuni diferite.
Creierul tău are o încredere încorporată în confirmare. Asta înseamnă că stochează informațiile care sunt în concordanță cu propriile convingeri, valori și cu imaginea de sine. Acest sistem de memorie selectivă ajută creierul să nu fie supraîncărcat cu prea multe informații.
Prin urmare memoria ta nu îți oferă mereu informații exacte. De exemplu, dacă ai o stimă de sine scăzută, creierul tău tinde să stocheze informații care confirmă lipsa de încredere. Asta-i tot ce-ți amintești despre un anumit eveniment. Interesant, nu-i așa?

Comunică mai bine cu tine însuți

Acest lucru poate părea ciudat, dar chiar funcționează. Vorbind cu ține poți deveni mai inteligent, îți îmbunătățești memoria, te concentrezi mai bine și chiar îți îmbunătățești abilitățile de comunicare. În documentarul ’’Creierul uman’’ se zice că spunem între 300 și 1.000 de cuvinte pentru noi înșine pe minut. Forțele Speciale utilizează puterea pozitivă a comunicării cu ține însuți că o modalitate de a trece prin momente dificile.
De exemplu, recruții sunt instruiți, pentru a fi puternici din punct de vedere mental, să învețe comunicarea pozitivă cu ei înșiși. Aceștia pot învața astfel cum să își depășească temerile care provin din sistemul creierului limbic, parte primară a creierului, care ne ajută să facem față anxietății.
Cum poți aplica acest principiu?
Fii pozitiv, pentru că modul în care vorbești cu ține influențează felul în care te vei simți. Transformă problema într-o provocare. Uită-te în oglindă și spune-ți că poți și că vei reuși tot ce îți propui. Nu te lăsa descurajat.

Gândește pozitiv

Atunci când dăm de un lucru nou, un om nou sau de o experiență nouă, primul instinct este de a verifica dacă acel ceva sau cineva ne poate face rău. Începem să gândim negativ: ’’Dacă mă va dezamăgi, dacă este greu, dacă nu pot duce așa ceva, dacă nu mă descurc’’. Prima dată intervine această critică, pe care noi o vedem că pe o măsură de siguranță, însă care nu e deloc constructivă.
Cum poți începe să gândești pozitiv?
Invadează-ți mintea cu cinci gânduri pozitive, pentru a contracara fiecare gând negativ. Meditează asupra fiecărui gând pozitiv 20 de secunde, înainte de a trece la următorul. În acest fel își va face rădăcini în mintea ta și nu-l vei mai trece cu vederea.

Fii curios

Curiozitatea este o trăsătură importantă pentru agenții FBI, care efectuează investigații, și pentru oricine dorește să fie încrezător și să dobândească succesul. Curiozitatea este fundamentul unei dezvoltări constante pe tot parcursul vieții. Dacă rămânem curioși, evoluăm, iar capacitățile și bagajul de cunoștințe cresc în fiecare zi.
Cum rămâi curios mereu
Pune-ți întrebări și analizează orice îți aduce interes pentru că:
-Asta îți va face mintea activă și nu vei avea creierul prăfuit.
-Te încurajează să fii deschis la idei și oportunități noi.
– Viața ta are un scop și capătă sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE