4.7 C
Braşov
AcasăNationalȘeful OMS, mesaj fantastic pentru doctorul erou din România

Șeful OMS, mesaj fantastic pentru doctorul erou din România

Tedros Adhanom Ghebreyesus a mai spus că OMS îl onorează azi printr-un premiu pentru ”serviciul, sacrificiul și exemplul” pe care l-a dat. „Doctorul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. Era de serviciu în noiembrie anul trecut având grijă de pacienții Covid când a izbucnit un incendiu în spital. Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40 % din suprafața corpului”, a declarat șeful OMS, în cea de-a 74-a reuniune a adunării generale a OMS. „Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplu său. Acestea sunt doar câteva exemple, dar sunt milioane de povești despre curaj, suferință, disperare, lupte și triumf”, a mai declarat șeful OMS, invocând și alte cadre medicale care s-au luptat în pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus

Medicul Cătălin Denciu le-a mulțumit reprezentanților OMS

De asemenea, medicul Cătălin Denciu a ținut să le mulțumească reprezentanților OMS pentru recunoașterea muncii și a sacrificiului său. El le-a mai mulțumit medicilor din Belgia, acolo unde a fost tratat, după rănile suferite în incendiul de la Piatra Neamț.
„Sunt emoționat și foarte impresionat să primesc recunoașterea muncii și a contribuției mele din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest. Îi mulțumesc directorului general Tedros pentru acordarea acestei distincții și directorului regional Kluge pentru nominalizarea mea. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici, în fața dumneavoastră.
Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea, care se află în primele linii în această luptă. De asemenea, primesc acest premiu în numele tuturor pacienților Covid care au cunoscut suferința acestei boli și în numele familiilor noastre care sunt alături de noi, la bine și la rău. Așa cum am mai spus, mi-am făcut datoria față de pacienți și față de ceilalți colegi. Meseria de doctor vine cu multe responsabilități și așteptări. Vă îndemn să arătați solidaritate personalului medical, să-i sprijiniți în orice fel și să luptați împreună cu ei pentru a învinge această pandemie”, a spus Cătălin Denciu. De asemenea, amintim că în luna decembrie, Cătălin Denciu a fost inclus de către jurnaliştii belgieni de la rtbf.be pe o listă a eroilor care au marcat anul 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE