7.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSub 10 ani, doar cu părinții sau bunicii / Fără lacăte: copiii...

Sub 10 ani, doar cu părinții sau bunicii / Fără lacăte: copiii vor avea liber la practicarea sportului în curțile şcolilor

l În vacanța de vară, deschis în fiecare zi, de la 9 la 21

Curțile școlilor vor fi deschise în Brașov în baza unui regulament care a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul primăriei Brașov. Acest regulament stabilește cum se va face accesul în curtea școlilor și cum vor fi utilizate terenurile de sport din incintele instituțiilor de învățământ. Primarul Allen Coliban spune că scopul acestui regulament este acela de crea cadrul necesar pentru ca toți copiii și elevii din Brașov să poată intra pe terenurile de sport din curțile școlilor la sfârșitul orelor de curs, astfel încât numărul bazelor sportive la care aceștia au acces să crească semnificativ.

Inițial vor fi deschise doar terenurile unde sunt sisteme video sau paznici

Până în 6 iunie, brașovenii vor putea transmite propuneri pentru completarea sau modificarea regulamentului lansat în dezbatere publică, astfel încât proiectul prezentat spre aprobarea Consiliului Local să cuprindă toate elementele necesare pentru a asigura un acces optim la terenuri a copiilor și elevilor, dar și pentru ca aceste activități sportive să se desfășoare în condiții de siguranță. „Pașii procedurali sunt să trecem prin dezbaterea publică, să adunăm toate sugestiile de îmbunătățire pentru acest program, urmând ca după decizia Consiliului Local să trecem și la punerea lui în fapt. În paralel, am avut un dialog constant cu Inspectoratul Școlar Județean și o evaluare a situației suprafețelor de sport și terenurilor de sport ale școlilor, astfel încât să deschidem acest program cu o selecție cât mai largă de școli, dar care să îndeplinească totodată criteriile de siguranță. Ne referim aici la existența unui paznic sau a unui sistem de supraveghere, la o dotare corespunzătoare din perspectiva bazei materiale – să avem instalații pentru sport care să îndeplinească normele de siguranță – și urmărim ca în fazele ulterioare să deschidem toate terenurile de sport ale școlilor din Brașov. Practic, prin implementarea unui astfel de program ajungem chiar să triplăm suprafețele destinate sportului disponibile brașovenilor. Așa cum se întâmplă și în prezent, tot ce ține de dotare cade în sarcina Primăriei Brașov și ne vom asigura, pe de o parte, că dotările sunt corespunzătoare, pe de altă parte că ele sunt și folosite, pentru că este păcat, mai ales pe perioada vacanțelor școlare, ca toate aceste dotări să stea sub lacăt și să nu fie folosite de nimeni“, a explicat primarul Allen Coliban. În prezent, în cartierele din municipiul Brașov sunt funcționale 36 de terenuri de sport, la care se adaugă 49 de zone cu aparate de fitness și 9 locații de street workout.

Copiii sub 10 ani pot veni în curtea şcolii doar cu părinţii sau bunicii

Deocamdată, documentul lansat în dezbatere publică stabileşte că pe terenurile de sport se vor desfăşura numai activități cu caracter sportiv, obiectivul fiind de a asigura accesul, în principal, al copiilor și adolescenților. Programul de acces în curţile și pe terenurile de sport în aer liber va fi zilnic, de la terminarea cursurilor și până la maxim ora 20, iar în perioada vacanțelor, și în weekend, în intervalul orar 09:00 – 21:00. Programul poate fi restrâns în funcţie de anotimp, astfel încât activităţile sportive să se desfăşoare în condiţii de lumină naturală. În cazul copiilor sub 10 ani, aceștia trebuie să fie permanent însoțiți de aparținători, fie ei părinți sau bunici.

Fără fumat, băut sau scandal

Regulamentul stabilește și obligațiile celor care vor folosi terenurile de sport din curtea școlii. În primul rând, terenurile de sport din curtea școlii pot fi utilizate numai pentru a practica sporturi conforme cu amenajările, instalațiile specifice și dotările existente. Este interzis celor aflați în incinta unităților de învățământ să fumeze, să consume băuturi alcoolice, substanțe stupefiante, indiferent dacă este vorba despre copii sau părinți, care doar asistă la activități. O altă interdicție se referă la accesul utilizatorilor în curțile școlilor cu automobile, motociclete, motorete, scutere în incinta unităților de învățământ. De asemenea, cei care distrug echipamentele, dotările sau care aduc prejudicii unităților de învățământ au obligația de a suporta toate cheltuielile de reparații / înlocuire necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE