4.7 C
Braşov
AcasăStiri Brasov3 voturi necontabilizate: PSD şi PNL acuză vicierea votului din Consiliul Local,...

3 voturi necontabilizate: PSD şi PNL acuză vicierea votului din Consiliul Local, pentru noul FC Braşov

Autor: Mihaela Parghel

l Proiectul nu ar fi trecut nici cu cele 3 voturi lipsă

PSD şi PNL acuză la unison vicierea votului pentru proiectul de asociere al Municipalităţii cu ASC Steagu Roşu, din Liga a 4 de fotbal, pentru a pune pe picioare proiectul echipei fanion a Braşovului. Primii au fost social-democraţii care ieri, prin vocea consilierului Alexandra Crivineanu au susţinut că unele voturi nu au fost luate în calcul. La scurt timp, şi liberalii au arătat că „e inadmisibil ca sistemul să cedeze într-un asemenea moment”. Ambele partide solicită acum reluarea votului.

PSD acuză că votul Alexandrei Crivineanu nu a fost luat în calcul

Consilierul local PSD Alexandra Crivineanu susţine că și-a exprimat votul bifând căsuța corespunzătoare, însă, la final, acesta nu a fost cuantificat, în dreptul numelui acesteia neapărând niciuna din posibilitățile de vot: pentru, împotrivă, mă abțin sau nu particip la vot. „Este inadmisibil ceea ce se întâmplă în Primăria Brașov. Atât timp cât mi-am exprimat verbal voturile pe amendamente, este evident că am votat și prin intermediul formularului. Dacă nu verificam după ședință raportul voturilor, nici nu aveam habar de asemenea practici. Din totalul de 23 de consilieri locali prezenți, la punctul 2 apar 3 voturi în minus, ceea ce înseamnă că s-a întâmplat ceva”, a spus Alexandra Crivineanu, care cere schmbarea metodei electronice de vot. „Vom sesiza organele abilitate să facă cercetări și să hotărasca cine se face vinovat. În cazul în care a fost eroare tehnică, vom solicita domnului primar reluarea votului. Asemenea practici trebuie să înceteze imediat, brașovenii au dreptul să știe cum votăm și ceea ce votăm pentru acest oraș”, a încheiat Alexandra Crivineanu.

Liberalii spun că sistemul a „cedat” la fix

Liberalii şi-au pus punctul de vedere pe pagina oficială de Facebook a organizaţiei, spunând, de asemenea, că votul ar fi fost viciat, în contextul în care sistemul a căzut „suspicios” la momentul când s-au numărat voturile pentru punctul 2 de pe ordinea de zi a şedinţei de îndată. „Este inadmisibil ca sistemul de vot să cedeze tehnic într-un moment atât de important, chiar la hotărârea de consiliu local ce debloca din punct de vedere juridic înființarea noului FC Brașov, o decizie mult așteptată de microbiștii brașoveni. Astfel, la punctul numărul 2 de pe ordinea de zi, cel cu referire la asocierea dintre municipalitatea brașoveană și clubul sportiv ACS Steagu Roșu, conexiunea la conferința video a unui consilier local al PNL s-a întrerupt, (Valeriu Vătafu, n.n) iar voturile altor 2 colegi nu au fost înregistrate de sistem, deși aceștia și-au exercitat dreptul de a vota în timp util. Eroarea tehnică poate fi detectabilă ușor prin verificarea sistemului de vot și a înregistrării ședinței extraordinare a Consiliu Local al Municipiului Brașov și demonstrează că drepturile aleșilor locali liberali au fost încălcate, ceea ce duce la invalidarea procedurii de vot și obligă autoritatea la reluarea acestuia”, se arată în postarea reprezentanţilor PNL, pe pagina oficială a organizaţiei.

Remiza 10-10 lasă proiectul în coadă de pește

Proiectul de hotărâre privind aderarea Municipalităţii la asociaţia ASC Steagu Roşu a întrunit în şedinţa de marţi 10 voturi pentru şi 10 voturi împotrivă. Trei voturi nu au fost deloc contabilizate, ele neexistând în sistemul electronic nici la abţineri, nici la cele neexprimate în vreun fel (opţiunea nu particip la vot). Pentru a trece, proiectul avea nevoie de o majoriate absolută, adică de votul de susţinere din partea a jumătate plus 1 din membrii Consiliului Local. În mod normal, Consiliul Local are 27 de membri, însă deocamdată efectiv la şedinţa de ieri puteau fi maxim 26, în contextual în care Radu Paul şi-a dat demisia din PNL şi din CL. Dar și cu cele 3 voturi care nu au fost înregistrate, proiectul nu putea să treacă, având în vedere că era nevoie de 13 +1, adică 14 voturi pentru a fi întrunită majoritatea necesară aprobării. Astfel încât, dincolo de eroarea tehnică, rezultatul votului nu a fost viciat. În şedinţa de CL nu a trecut nici proiectul iniţiat, cu două ore înainte, de primarul Allen Coliban, care a propus înfiinţarea de la zero a unei asociaţii sportive, în care membri fondatori să fie municipiul Braşov, Direcţia de Infrastructură Sportivă şi Liga Suporterilor Stegari, iar aceasta să poarte numele ACS FC Braşov „Steagu Renaşte”. Nici această propunere nu a adunat voturile necesare, atrăgând doar 10 pentru, 7 împotrivă şi 6 abţineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE