10.8 C
Braşov
AcasăSportCele două proiecte au picat la vot: Gogoși electorale cu new FC...

Cele două proiecte au picat la vot: Gogoși electorale cu new FC Brașov

Autor: Adi MARICA

l Consilierii locali au respins proiectele propuse de Allen Coliban și Sebastian Bădulescu pentru reînființarea FC Brașov

Discuții aprinse în sedința extraordinară a Consiliului Local Brașov pe tema FC Brașov. Pe lângă proiectul de hotărâre privind aderarea Municipiului Braşov la Asociaţia Clubul Sportiv Steagul Roşu Braşov din Liga a 4-a, s-a propus suplimentarea ordinii de zi cu un proiect inițiat de primarul Allen Coliban în vederea constituii Asociației Club Sportiv FC Brașov Steagu Renaște. Timp de aproape două ore, discuțiile au fost aprige, însă fără nicio finalitate. „Reînființarea FC Brașov este dorința noastră, a tuturor brașovenilor. Am reușit, săptămâna trecută, să obținem denumirea de Asociația CS FC Brașov Steagu Renaște la Ministerului Justiției. Din punctul meu de vedere, să începem de la zero, cu club curat, și nu cu o asociație despre care nu știm mai nimic și care nu reprezintă suporterii, ar fi drumul corect. Diverse persoane au mers la Ministerul Justiției și au obținut denumirea FC Brașov. Așa ceva nu are legătura cu normalitatea. Din păcate, la nivel politic, nu am reușit să ajungem la un acord, iar această situație creează dezbinare“, a spus Coliban, care a propus ca Asociația să aibă trei membri fondatori: Municipalitatea, Direcția Administrare Infrastructură Brașov și Liga Suporterilor Stegari (LSS). Primarul a fost contrat de consilierul Sebastian Bădulescu, cel care a spus că inițiativa „nu are nicio șansă să se finalizeze. Orice procedură necesita două luni pentru finalizare, iar FRF nu primește dosarele decât până pe 28 iunie. Nu văd rostul acestei propuneri“. În final, propunerea lui Coliban a fost respinsă cu 10 voturi pentru, 6 abțineri și 7 voturi împotrivă.

Un consilier confuz: „Nu ne dorim situația de la Steaua Roșie“!

A urmat dezbaterea proiectului propus de Sebastian Bădulescu (consilier PNL), cel de asociere a Municipalității cu ACS Steagul Roșu Brașov (L4) . „Noi nu vrem să facem ceva împotriva voinței suporterilor. Noi vrem să ajutăm și de aceea ne-am implicat în acest proiect. Nu ne dorim situația de la Steaua Roșie București (nr . Bădulescu a confundat Steaua București cu Steaua Roșie Belgrad)! Ca actele să fie finalizate durează maxim doua săptămâni. Până la finalul lui iunie trebuie sa depunem actele la FRF, cu preluarea secției de fotbal de la Corona, cu acționar majoritar municipiul Brașov, apoi ca fondatori pot fi și reprezentați ai cluburilor ACS SR Brașov, Kids Tâmpa și alte cluburi sportive din acest oraș. Nu este niciun interes cu acest club ACS Steagul Roșu, nu au niciun fel de datorie. Dacă vom prelua asociația nu e nici un risc, decât avantaje pentru suporteri și comunitate”, a spus Bădulescu despre acest proiect. Viceprimarul Flavia Boghiu a avut câteva obiecții la acest proiect. „Nu am primit nici actul constitutiv al asociației, nici statutul. Nu avem acces la documente. Vrem să ne asociem cu niște persoane fizice, care ne promit că după o să iasă din asociație…”, a spus Flavia Boghiu, iar Valeriu Vătavu (consilier local PNL) a tras concluzia ședinței. „Brașovenii au infinit mai multe probleme actuale, stringente, decât această problema minoră cum este fotbalul… Eu cred că această temă a fotbalului brașovean este o gogoașă electorală.“ În final și acest proiect a picat la vot, 10 voturi pentru, 10 voturi împotrivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE