10.8 C
Braşov
AcasăMagazinAurelian Temișan, amintiri despre Dan Spătaru

Aurelian Temișan, amintiri despre Dan Spătaru

Aurelian Temișan a trezit nostalgia tuturor atunci când a adus aminte de un mare cântăreț pe care l-a dat România. Juratul de la emisiunea „Te cunosc de undeva” a rememorat câteva întâmplări pe care a avut onoarea să le trăiască alături de Dan Spătaru. Puțini știu că tatăl lui Aurelian Temișan a fost și el interpret, un fel de cântăreț zonal. Deși nu l-a interesat să fie cunoscut la nivel național, Temișan Senior a cântat de câteva ori în deschiderea concertelor lui Dan Spătaru. Aurelian Temișan povestește :
„Familia mea a avut un destin aparte, din acest punct de vedere. Cel dintâi a cântat alături de Dan Spătaru tatăl meu, Aurelian Temişan senior. Se întâmpla înainte de 1990. Tata era genul de cântăreţ zonal, ca să zic aşa. Avea publicul său, din zona Doljului, aşa că a umblat pe ici, pe colo, dar nu şi-a dorit niciodată să facă pasul cel mare, spre Bucureşti, de pildă. Însă a cântat în deschiderea mai multor spectacole a căror vedetă era nimeni altul decât Dan Spătaru.”

„De la el am învăţat”

Aurelian a mai dezvăluit o întâmplare foarte frumoasă de la începutul anilor ’90. În anul 1991 Dan Spătaru era căpitanul naționalei de fotbal a artiștilor, mândrindu-se cu faptul că în trecut jucase chiar la profesioniști.
„Eu eram portar, iar din echipă mai făcea parte un Gheorghe Gheorghiu, un Mihai Lazăr. Am jucat un meci memorabil contra naţionalei omonime a italienilor. La italieni erau nume grele, de la Giani Morandi, prieten cu Dan Spătaru de altfel, Eros Ramazotti, Luca Barbaresso. Abia după aceea au venit şi turneele petrecute împreună, vreo 13 ani, cred! Într-o zi , Dan Spătaru m-a întrebat dacă ştiu să joc biliard, dacă mă pricep la aşa ceva. Eu, sigur pe mine, i-am răspuns afirmativ, imediat fără nicio ezitare. Gândeam că nu e mare scofală jocul de biliard. În prima partidă m-a lăsat să vadă ce pot, ce e de capul meu. Apoi mi-a tras o mamă de bătaie, ca la carte. De la el am învăţat să ţin tacul, să fiu atent la poziţia mea lângă masă, la diverse unghiuri şi multe altele. Dan Spătaru a fost, printre altele, şi maestrul meu de biliard”, a scris Aurelian Temișan.

Articolul precedentCugetări
Articolul următorMihaela Rădulescu revine la PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE