10 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSpectacolele Operei Brașov ajung direct în sălile de clasă

Spectacolele Operei Brașov ajung direct în sălile de clasă

„Opera, la tine, în școală!” – este sloganul unui nou proiect al Operei Brașov, care promovează spectacolele pentru copii în actualul context al pandemiei.
„A fost imperios necesar să ne reinventăm, să găsim soluții salvatoare, atât pentru noi, cât și pentru micii noștri spectatori. Pandemia nu a reușit să pună lacăt peste ușile institutiei noastre, ci, din contră, repetițiile au fost mai intense și mai aprofundate, ambiția și interesul Colectivului Operei a fost mai mare, mobilizarea a fost impresionantă”, afirmă Violeta Brînzea, coordonatorul proiectului. ”Avantajul acestui proiect constă în faptul că spectacolul ajunge direct în sala de clasă prin intermediul tehnologiei moderne, inconvenientul fiind acela că interacțiunea cu artiștii și emoția vor lipsi cu desăvârșire… dar dorim să ne reîntâlnim cu micii spectatori, cât mai curând, în sala Operei Brașov”.
În acest sens, spectacolele sunt filmate pe scena Operei Brasov, ele se desfășoară normal, ca și cum copiii ar fi prezenți în sală, transmițând energia lor pozitivă tuturor artiștilor. Filmările transpuse pe dispozitive de stocare speciale intermediază legătura între Opera Brașov și toate instituțiile de învățământ din județ, începând de la grădinițe până la școli și licee.
Primii beneficiari ai proiectului sunt elevii Școlilor Gimnaziale nr. 5, nr. 12 și nr. 15 din municipiul Brașov. Ei vor avea ocazia să vizioneze, în săptămâna 17 – 21 mai 2021, spectacolul „Gulliver în Țara Piticilor”, pe muzica lui Marius Țeicu și scenariul Silviei Kerim. Regia artistică: Anda Tabacaru. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafia: Nermina Damian. Își dau concursul soliștii, corul și baletul Operei Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE