8.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUn viitor spital de Infecţioase, lângă „regionalul” de la Bartolomeu

Un viitor spital de Infecţioase, lângă „regionalul” de la Bartolomeu

Autor: M.P.

Primăria Braşov a emis certificatul de urbanism pentru construirea Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie, anunţat pentru zona Bartolomeu, lângă terenul atribuit viitorului spital regional. Conform certificatului de urbanism, spitalul de boli infecţioase și pneumoftiziologie ar urma să fie construit pe o suprafaţă de 6,45 de hectare. Pentru acest proiect, există un protocol de colaborare între Consiliul Judeţean Braşov, în calitate de coordonator al unităţilor medicale de stat din Braşov şi Ministerul Sănătăţii. Documentul, semnat în luna martie, este valabil până 31 decembrie 2026.

Atribuţii împărţite între CJ – Primăria Braşov – Ministerul Sănătăţii

Documentul de colaborare stabileşte că Primăria Braşov este cea care va elabora documentaţia urbanistică, va face demersurile pentru obţinerea acordurilor şi avizelor şi va transmite către Ministerul Sănătăţii documentaţiile tehnico-economice în vederea asigurării infrastructurii tehnico-edilitare, respectiv branşamente, racorduri şi drumuri de acces. Tot Primăria Braşov va face şi Studiul de fezabilitate. În schimb, Ministerul Sănătăţii va fi  cel care „asigură, în baza documentaţiilor tehnico-edilitare transmise de autorităţile locale şi a documentaţiei tehnice elaborate de consultant, finanţarea investiţiei din fonduri nerambursabile, bugetul de stat sau alte surse de finanţare”. La fel ca în celelalte spitale, Consiliul Judeţean va fi el care va asigura managementul activităţii medicale, „experţii tehnici de specialitate medicală care vor acorda sprijin tehnic UAT Municipiul Braşov si consultanţilor/proiectantului acestuia în procesul de elaborare a studiului de fezabilitate”.

Discuţii despre reorganizarea „Infecţioaselor” şi a Spitalului de Pneumoftiziologie

Despre reorganizarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi a celui de Pneumoftiziologie se vorbeşte încă de anul trecut, când Consiliul Judeţean a aprobat în plen, desfiinţarea „Infecţioaselor”, ca unitate medicală cu statut juridic propriu, şi preluarea unor secţii de către Spitalul Judeţean, iar a altora, de către Spitalul de Pneumoftiziologie. Tot anul trecut s-a discutat şi despre mutarea Spitalului de Pneumo, în pavilionul Mârzescu. Această mutare a fost împiedicată de statutul pavilionului Mârzescu, imobil care nu aparţine nici municipiului Braşov, nici Consiliului Judeţean, ci statului român, prin Ministerul Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE