3.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCursă caritabilă, pentru pacienții Hospice

Cursă caritabilă, pentru pacienții Hospice

Autor: Andra Odiru

Aproape 173 de mii de lei au fost strânși, în weekend, la cursa caritabilă organizată în sprijinul pacienților Hospice, din Brașov și București. A fost primul eveniment de acest gen, organizat pe un sistem gândit să evite formarea de mari aglomerații, așa cum se întâmplă, de exemplu, în cazul unui cros cu mii de participanți.

Un kilometru = un euro

Peste patru mii de persoane s-au înscris în această cursă. Și au avut de ales maxim două din cele trei secțiuni de traseu, impuse de organizatori: zece, 20 sau 40 de kilometri. Au putut pedala oriunde, pentru că nu a contat ruta aleasă, ci doar numărul de kilometri. A fost însă nevoie ca fiecare participant la cursă să folosească o aplicație pe telefon, pentru monitorizarea GPS a traseului parcurs pe bicicletă. Iar, la finalul traseului, fiecare biciclist cu suflet mare a postat pe Facebook raportul de traseu, poză cu numărul de concurs și imaginile favorite, din timpul cursei. La final, organizatorii au validat traseul și au inclus în raportul competiției fiecare kilometru parcurs de participanți. Duminică seara, au ajuns să valideze aproape 14.900 de kilometri. De ce a fost important numărul de kilometri? Pentru că aceasta a fost una din modalitățile de strângere a banilor, pentru pacienții Hospice: sponsorii cursei plătesc un euro pentru fiecare kilometru parcurs. Adică, în total, aproape 14.900 de euro. Calculul generozității spune că la echivalentul de 73 de mii de lei, pe care sponsorii îi donează pentru numărul de kilometri, se adaungă donațiile directe, făcute de sportivi sau de apropiații lor.”Important pentru noi a fost să vedem această mobilizare absolut enormă de forțe. Am ajuns la peste 100 de mii de lei, strânși din donații individuale, lucru pentru care nu putem spune cât de mulțumiți și recunoscători suntem”, spune Alina Burlă, organizatorul cursei Hope on Wheels. Toate fondurile vor fi folosite pentru acoperirea cheltuielilor legate de ședințele de kinetoterapie, în beneficiul pacienților pe care boala îi lasă fără mobilitate.

Cine este Hospice?

Hospice Casa Speranței este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit îngrijire paliativă persoanelor care suferp de boli considerate incurabile. este o organizație non profit, înființată în 1992, care are centre de îngrijire la Brașov, la București și la Adunații Copăceni, în județul Giurgiu. De asemeni, Hospice are echipe mobile de îngrijire în Zărnești și Făgăraș. Anual, peste cinci mii de pacienți sunt îngrijiți, acasă sau în centrele Hospice, de echipele fundației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE