16.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSăptămână de foc pentru elevi - „simulări” și „evaluări”

Săptămână de foc pentru elevi – „simulări” și „evaluări”

Peste 2.700 de elevi de clasa a XII și a XIII-a din municipiul Brașov încep astăzi simularea examenului de bacalaureat. Elevii din municipiul Brașov nu au putut susține această simulare în perioada prevăzută în calendarul național al simulărilor examenelor naționale din cauza faptului că în localitate, incidența infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori depășea valoarea de 6. Astăzi se susține proba scrisă la Limba și literatura română. Examenul va continua mâine, 11 mai, cu proba obligatorie a profilului și apoi miercuri, 12 mai, cu proba la alegere a profilului și specializării. Simularea se va încheia joi, 13 mai, cu proba la Limba și literatura maternă. Probele scrise se vor desfășura în conformitate cu metodologia de desfășurare a examenului național de bacalaureat, cu respectarea tuturor normelor igienico-sanitare și de distanțare fizică impuse de situația pandemică de la nivelul municipiului Brașov.
Subiectele pentru probele scrise ale acestei simulări sunt elaborate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, respectând programa școlară adaptată pentru acest an, având o structură asemănătoare cu cea a celor elaborate de către Ministerul Educației pentru simularea din luna martie a acestui an. La cererea expresă a candidaților, rezultatele la probele scrise ale simulării examenului de bacalaureat pot fi trecute în catalog ca note pe semestrul al II-lea, la disciplinele respective.
Tot în această săptămână vor avea loc evaluările naționale pentru elevii de clasa a VI-a din județul Brașov. Astfel, evaluarea la materiile „Limbă şi comunicare” va avea loc miercuri, 12 mai iar cea la „Matematică şi Științe ale naturii” joi, 13 mai 2021. Și în acest caz, doar la cererea expresă a elevilor, rezultatele pot fi trecute în catalog ca note pe semestrul al II-lea, la disciplinele respective.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ