10.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovActualul șef nu a fost la concurs: Casa județeană de asigurări de...

Actualul șef nu a fost la concurs: Casa județeană de asigurări de sănătate Brașov – fără director

l „A fost un concurs corect”

Rezultatele probei scrise a concursului pentru funcțiile de directori ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate au fost publicate vineri, în aceeași zi în care au fost susținute. Așa cum a scris Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, pe pagina sa de Facebook, doar 5 din 33 de candidaţi au promovat, obţinând note peste 7. Toți ceilalți 28 de candidați care au participat la examinare au fost respinși, iar alți 21 de candidați nu s-au prezentat la concurs. Printre ei, și singurul candidat pentru fotoliul CASJ Brașov. O parte dintre cei respinși la concurs sunt actuali directori interimari de case județene de asigurări de sănătate. „Mai e mult până departe. Concursurile pe bune sunt însă un început bun”, a reacționat Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății în mandatul căruia s-a decis și demarat organizarea concursului. Vlad Voiculescu afirma, recent, că în multe județe, casa județeană de asigurări de sănătate este „cel mai mare portofel din județ”.

Cea mai bogată bancă de stat

Casa Națională de Asigurări de Sănătate este, practic, cea mai bogată instituție din domeniul Sănătății, iar casele județene au de gestionat un buget uriaș: aproape 10 miliarde de euro în acest an. Cei cinci candidaţi care au obţinut peste 7 vor fi numiți directori dacă vor trece și de proba interviului, la casele de sănătate din judeţele Maramureş, Iaşi, Tulcea, Cluj şi Bistriţa-Năsăud. „A fost un concurs corect”, a spus, sâmbătă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Pentru judeţele în care nu au existat candidaţi sau unde posturile nu sunt ocupate în urma actualului concurs procedura va fi reluată în cel mai scurt timp. Este și cazul Brașovului, de unde a candidat actualul ocupant al funcției. Concursul este primul din istoria Casei Naționale în care numele candidaților au fost secretizate, aceștia invocând GDPR.
Conform Biroului de Presă al CNAS, pentru cele 37 de posturi s-au înscris în total 60 de persoane, în trei județe (Dolj, Olt, Timiș) procedura fiind anulată, deoarece nu a fost depus nici un dosar. În 24 de județe au candidat și directorii în funcție, în 15 județe, aceștia fiind candidaţi unici, cum este cazul Brașovului. CASJ Brașov este condusă, din octombrie 2018, de comisar-șef (r) Sorin Melinte, care a făcut carieră în Poliție până în 2016, apoi a lucrat la DSP Brașov, unde s-a ocupat, mai bine de un an, de achiziții publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE