5.8 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Idei practice și utile pentru gospodărie

Sfat Expres: Idei practice și utile pentru gospodărie

Cine le știe oare pe toate și nu are nevoie de sfaturi utile în gospodărie cu care să rezolve acele mici sau mari probleme neprevăzute și generatoare de stres?

Călcarea mătăsii
Mătasea curată se calcă cu un calcator călduț și doar pe dos. Este recomandabil că mătasea să fie umedă.

Canale de scurgere
În cazul în care s-a înfundat canalul de scurgere de la vană, dus sau chiuvetă, evitați folosirea soluțiilor de curățare puternice; de preferință folosiți o pompă sau o spirală pentru țevi. Pentru evitarea înfundării puneți în baie o găleată cu capac, în care se colectează obiectele care nu se pot aruncă în wc (mucuri de țigări, tampoane, pansamente, scutece, par, etc). Nici resturile de mâncare nu se aruncă în wc.

Canale de scurgere urât mirositoare
Pentru a atenua mirosul urât al canalelor de scurgere, puneți sodă în apă clocotită și limpeziți canalele cu această soluție.

Capcană pentru viespi
Lăsăți puțină bere într-o sticlă și puneți-o pe masă. Mirosul atrage viespile și o dată intrate nu mai pot ieși.

Cârpa de praf
Cârpa de praf adună mai bine praful dacă este înmuiată în apă cu glicerină peste noapte, apoi această se usucă.
Cârpele pe care le folosiți pentru lustruirea parchetului sau linoleului devin scorțoase într-un

Cașcaval
Cașcavalul trebuie ținut într-un vas bine închis, în frigider. Dacă puneți un cub de zahăr lângă cașcaval, acesta se poate păstra timp mai îndelungat. Scoateți cașcavalul din frigider cu o oră înainte de a-l prepara pentru ca gustul și mirosul să se simtă mai bine.

Catifea cu praf pe ea
Dacă pe o rochie sau o față de masă din catifea s-a așternut un strat de praf, acesta se poate îndepărta foarte ușor dacă frecați materialul cu o perie înmuiată în sare. După periere catifeaua va arată că nouă.

Ceară de la lumânare
Țineți suportul de lumânare sub un jet de apă fierbinte. Ceară se înmoaie și se poate șterge cu hârtie. Aveți grijă că ceară lichidă să nu ajungă în rogila, fiindcă se întărește și înfundă țeavă. Introduceți suportul de lumânare în congelator, apoi puteți răzui ceară cu ușurință. Rămășițele de lumânare se îndepărtează cu greutate din suport. Cu un tirbușon obișnuit le puteți scoate cu ușurință.

Ceapă
Dacă împachetați cepele în folie separat, acestea nu încolțesc, nu se înmoaie și rămân proaspete o perioada lungă. Dacă doriți să depozitați ceapă înjumătățită, ungeți partea tăiată cu unt sau margarină și împachetați în folie. În frigider se păstrează cel mai bine.

Ciupercă din baie
Camera de baie, cu aerul său umed și cald, favorizează formarea ciupercilor, spațiile dintre plăcile de faianță devenind negre. Din precauție este recomandabilă aerisirea băii. Dacă ciupercile au apărut, spălați plăcile de faianță și spațiile dintre ele cu o cârpă umezită în amoniac.

Coji de ouă că îngrășământ
Coajă de ou măcinată fin este un îngrășământ foarte eficace, mai ales pentru fasole și mazăre. Puteți cojile de ouă în apă de stropire pentru o zi și acoperiți-o. Apă astfel obținută este un îngrășământ foarte bun pentru plante.

Condimente
Condimentele uscate este recomandabil să fie depozitate în loc întunecos și închise ermetic, altfel își pierd aromă. Fiindcă termenul de depozitare este limitat (6-8 luni), este recomandabil să cumpărați cantități mici. Condimentele diferite nu se țin în aceeași cutie, că să nu preia gustul și mirosul unele de la altele.

Conopida
Conopida rămâne albă la fierbere dacă puneți puțin lapte în apă. Dacă fierbeți și un cartof

Covoare
Covoarele își recăpăta culoarea dacă le frecați cu un burete înmuiat în apă călduță cu oțet (în proporție de 1:10). O altă soluție este să bateți covoarele pe zăpadă. Aveți grijă că zăpadă să fie proaspătă, altfel covorul absoarbe prea multă umezeală. Covoarele trebuie așezate cu față pe zăpadă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE